espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 9:58:51 μμ

Ελλάδα

Πρέπει να συζητήσουμε τί μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η οποία «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή» δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών σήμερα στις Βρυξέλλες.
Περισσότερα από 85.000 προϊόντα απομίμησης-παρεμπορίου, γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως γυαλιά ηλίου, παπούτσια, πορτοφόλια κλπ, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε αποθήκη στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου.
Νέο χώρο 12,8 στρεμμάτων για επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα προτίθεται να διαθέσει ο δήμος Αθηναίων.

Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι θα το εισηγηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε χασίς σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις την Τρίτη σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 16 μέλη της, μεταξύ των οποίων και δύο αρχηγικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα 12 άτομα.
Στην Τουρκία επέστρεψαν την Πέμπτη, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων Έβρου, 81 παράτυποι μετανάστες, υπήκοοι χωρών του Μαγκρέμπ και του Πακιστάν, στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας.

Από τους συνολικά 90 αλλοδαπούς για τους οποίους είχε ενεργοποιηθεί η διαδικασία επανεισδοχής, έγιναν δεκτοί 13 Μαροκινοί, επτά Αλγερινοί και 61 Πακιστανοί.
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 18:50

Συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συντάκτης:
Την συνεχή υποβάθμιση ενός Νοσοκομείου, που τελευταίως υποχρεούται να περιθάλπει τους πρόσφυγες από την Ειδομένη, καταγγέλλουν οι γιατροί του.

Ο λόγος για το Νοσοκομείο Κιλκίς στο οποίο διακομίστηκαν 70 παιδιά από τον καταυλισμό με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες.
Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του για την Ενεργειακή Ένωση.
«Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο όταν συνεχίζονται οι ρητορείες περί ανθρωπισμού» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πρώτα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης.
Στην πλατεία Κοτζιά έχουν συγκεντρωθεί από τις 10 το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, που πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.