espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 10:40:58 μμ

Ελλάδα

Άτομο αγνώστων στοιχείων, που εικάζεται ότι είναι νεωκόρος ή άλλο πρόσωπο που βοηθούσε στον ναό του Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, εντοπίστηκε νεκρός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε χώρο συνάθροισης πιστών.
Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 17:50

«Υιοθέτησε» ένα σχολείο η GENESIS Pharma

Συντάκτης:
Το Πρόγραμμα Διατροφή του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας, στηρίζει η GENESIS Pharma.
Στο νοσοκομείο Κιλκίς μεταφέρθηκε πριν από λίγο αγόρι που χτυπήθηκε από ρεύμα στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Ρήγα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, από ρεύμα χτυπήθηκαν τρία παιδιά, αλλά για το ένα εξ αυτών κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή σε νοσοκομείο.

«Tα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κω και πρόσθεσε ότι «την αυτονόητη αυτή διαπίστωση πρέπει να την συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως κατά την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, από την άμεση αντιμετώπιση του οποίου, υπό όρους ανθρωπισμού, εξαρτάται η συνοχή και το μέλλον του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Σε κίνδυνο υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς έληξε προσφάτως η σύμβαση φύλαξης ενός εκ των ακαταλόγιστων ασθενών που νοσηλεύονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί». Οι νοσηλευτές με επιστολή τους προς τον διοικητή του ψυχιατρείου και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης προειδοποιούν για επικίνδυνη κατάσταση που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Μία ημέρα πριν από την νέα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί αυτή την περίοδο και την Προεδρία της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Στην εκτίμηση πως το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, που έχει παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις τις οποίες από κοινού συμφωνήσε με τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν κάνει σχόλια σε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος για τις αιτιάσεις των «Κυπριακών αρχών».

Η ανακοίνωση του κ.
Μία ημέρα πριν από την νέα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί αυτή την περίοδο και την Προεδρία της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Καλέσμα σε όλους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε όλους τους πολίτες, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία όπως υποστηρίζεται οδηγεί στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.