espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 6:44:28 πμ

Ελλάδα

Μια σημαντική μέρα ξημέρωσε για τη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα δώσει το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εκφωνήσει ομιλία, σηματοδοτώντας την απαρχή μιας νέας εποχής στις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.

«Αλλάζει ριζικά ο χάρτης του συστήματος μεταφορών της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ένατη τελετή απονομής των βραβείων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ).

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών, ηλικίας 15 και 18 ετών, που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τον θαυμασμό τους για τον αρχαιολογικό χώρο και τα αρχαία ευρήματα στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής τους από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το φράγμα του Αλμωπαίου και το εγγειοβελτιωτικό έργο είναι ένα εμβληματικό έργο για την Κεντρική Μακεδονία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Νερό: Πηγή Ζωής και Πολύτιμος πόρος σε περιβάλλον κλιματικής αλλαγής» που διοργάνωσαν η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το portal www.makthes.gr στη Θεσσαλονίκη.

Ασφάλεια αισθάνονται οι γυναίκες και άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κυκλοφορώντας στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, σε αντίθεση με σημεία που είναι υποφωτισμένα. Παράλληλα, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, όπου βρίσκονται και οι φοιτητικές εστίες, η γειτνίαση με το φυσικό περιβάλλον δημιουργεί ηρεμία αλλά και ανασφάλεια λόγω μη φωτισμού και ύπαρξης σημείων χωρίς ορατότητα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της ύδρευσης θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ώρες ή ημέρες, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ομιλία του στην ημερίδα με θέμα «Νερό: Πηγή Ζωής και Πολύτιμος πόρος σε περιβάλλον κλιματικής αλλαγής» που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το portal www.makthes.gr.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 04/29-11-2024), που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 29-11-2024.

Γιατρός καταδικάστηκε από το Εφετείο για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, μετά από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, τον Μάιο του 2017. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε (εκ νέου) ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ/την ημέρα.