espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 7:19:13 μμ

Ελλάδα


Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Για τις 13:00 έχει συγκαλέσει εκτάκτως ο Πρωθυπουργός υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα το προσφυγικό, το οποίο όσο περνούν οι μέρες παίρνει όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις.
Μέσα σε συσκευασίες με αλεύρι είχαν κρύψει περισσότερα από πέντε κιλά ηρωίνης ένας 37χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.
Να απευθύνονται σε οργανωμένες δομές του Δήμου Αθηναίων ή σε εξειδικευμένες εθελοντικές οργανώσεις όσοι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι αυθόρμητες μεν, αλλά άτακτες πράξεις αλληλεγγύης φέρνουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όταν δεν συνδυάζονται με τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που δοκιμάζονται και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή προβλήματα που δημιουργούνται από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης χωρίς προγραμματισμό.
Σε πράξεις αλληλεγγύης για την υποστήριξη των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας προχωράει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι της εν λόγω Διεύθυνσης (καλύπτει τα δημοτικά σχολεία σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καματερό) προκειμένου να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών στις οποίες έχουν περιέλθει οι πρόσφυγες, απευθύνουν πρόσκληση στη σχολική κοινότητα της περιοχής και στην τοπική κοινωνία μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για έμπρακτη υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
Φόβος για το πόσες μέρες θα μείνουν «εγκλωβισμένοι» αλλά και ανασφάλεια καθώς βρίσκονται σε μια ξένη χώρα χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα. «Μακάρι να μην είχα φύγει από το σπίτι μου» είπε απελπισμένη μια γυναίκα πρόσφυγας σε εθελοντή γιατρό στο λιμάνι του Πειραιά.
Την ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και στη διαχείριση του προσφυγικού όπως ταιριάζει στον άνθρωπο, αλλά με τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Βουλής του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Ατέφ αλ Ταραουνέχ (Atef Al Tarawneh).
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 18:50

Ρελάνς Φ.Γεννηματά στον Στ. Θεοδωράκη

Συντάκτης:
Ρελάνς στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για το Κοινοβούλιο του Κέντρου κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε άτυπη σύσκεψη του Συντονιστικού της Συμπαράταξης αποφασίστηκε να προγραμματιστεί η συνδιάσκεψη προς τα τέλη Μαϊου και παράλληλα να απευθυνθεί προς το Ποτάμι η πρόταση για τη δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού με δύο στόχους.
Εαν οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζουν να αρνούνται έστω την αναλογική κατανομή των προσφύγων, η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκεί βέτο σε όλες από εδώ και μπρος τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μοχλό πίεσης, ανέφερε ο Π.
Αυστηρές ποινές για τον Νίκο Μαζιώτη και τρεις συγκατατηγουρουμένους του επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Επαναστατικού Αγώνα, με πυρήνα την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014.
«Δεν είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει το πρόβλημα της χώρας. Είπε όλα καλά τα κάναμε και συνεχίζουμε να τα κάνουμε καλά, απλά θέλουμε και μια βοήθεια από τα άλλα κόμματα, σε όλα αυτά που κάνουμε καλά.