espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 9:20:05 μμ

Ελλάδα

Παιχνίδια τακτικής φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στο τρίγωνο Αθήνας - Άγκυρας - Βερολίνου σχετικά με την τελική μορφή που θα λάβει η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Μυτιλήνη τόνισε ότι «οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που ξεκίνησαν και συνεχίζουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ, η Ρωσία».

Υπέρ του να είναι ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος πληρώνει εισφορές, τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. «Είναι ένα από τα πράγματα που θα παλέψω ιδιαίτερα στη διαπραγμάτευση, από 01/01/2017, να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος ξεκινάει να πληρώνει τις νέες εισφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φρένο σε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος προσφύγων επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, θέτοντας σε διατίμηση προϊόντα, όπως εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, χυμούς, τοστ, τα οποία πωλούνται από καταστήματα κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι.
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 00:50

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Κοτζιά για το προσφυγικό

Συντάκτης:

Επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το προσφυγικό.

«Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της ΕΕ έχει ορισθεί ως υποχρέωση της χώρας μας η προσωρινή φιλοξενία 50.000 συνολικά προσφύγων προς μετεγκατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:
Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου αποφάσισε η Ολομέλεια τν προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας που συνεκλήθη σήμερα, Τετάρτη, υπό τη προεδρία του κ.

Τα μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επέλεξε η Διάσκεψη των Προέδρων, μετά την επιλογή του προέδρου της Αρχής, Χρήστου Ζαμπίρα, και του αντιπροέδρου Μιχάλη Σακκά, κατά την συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.

Πορεία και συλλαλητήριο κατά της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας διάφορες κινήσεις και οργανώσεις της Αριστεράς.

Η πορεία στην οποία συμμετέχουν περίπου 500 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κινήθηκε προς Σύνταγμα και κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία.
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 28.2.2016 και εξέλεξε το προεδρείο του ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη.

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να δείχνουν το ανθρωπιστικό πρόσωπό τους προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θάσο όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.