Ελλάδα
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 09:50
Αυστηρές ποινές και αποκλεισμός από τα δημόσια έργα ως και για 5 χρόνια
Συντάκτης: Eidisis.grΣχέδιο νόμου για τις συμβάσεις παραχώρησης, το οποίο ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία 23 του 2014 και προβλέπει αυστηρές ποινές για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων και της απάτης στις δημόσιες συμβάσεις, έφεραν σε δημόσια διαβούλευση οι υπουργοί Οικονομίας κ.
Το 19ο αιώνα ο χώρος της Τεχνόπολης «φώτιζε» όλη την Αθήνα, την Πέμπτη 3 Μαρτίου φωτίζεται ο ίδιος, αξιοποιώντας επιτυχώς ευρωπαϊκούς πόρους, και φιλοδοξεί να στείλει ένα δυνατό μήνυμα στην πόλη: «Ελάτε να γυρίσουμε τους διακόπτες μας στο ON!».
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 07:50
Αυστηρές ποινές και αποκλεισμός από τα δημόσια έργα ως και για πέντε χρόνια
Συντάκτης: Eidisis.grΣχέδιο νόμου για τις συμβάσεις παραχώρησης, το οποίο ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία 23 του 2014 και προβλέπει αυστηρές ποινές για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων και της απάτης στις δημόσιες συμβάσεις, έφεραν σε δημόσια διαβούλευση οι υπουργοί Οικονομίας κ.
Μέχρι και… βηματοδότες θα μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα, αν το επιθυμούν. Ο δρόμος για τη δραστηριοποίησή τους σε νέες αγορές άνοιξε με την πρόσφατη πιστοποίηση μεγαλοκαταστήματος για διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 07:50
Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης διερευνά η ΕΡΓΟΣΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΣε διερεύνηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης για τα νέα σιδηροδρομικά έργα προχωρά η ΕΡΓΟΣΕ ελλείψει πόρων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η ΕΡΓΟΣΕ εξετάζει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η ένταξη στο χρηματοοικονομικό εργαλείο μόχλευσης πόρων («πακέτο Γιούνκερ») και οι συμπράξεις με ιδιώτες επενδυτές, για τα σιδηροδρομικά έργα νέας γενιάς.
Ενα μεγάλο λιμάνι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι ο Πειραιάς που καθημερινά υποδέχεται εκατοντάδες πρόσφυγες που φτάνουν με πλοία από τα νησιά του Αιγαίου. Ο κόσμος σταδιακά αλλά σταθερά ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις για προσφορά ειδών αλλά και σε επίπεδο βοήθειας και ειδικά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια «έκρηξη», καθώς διαρκώς φτάνουν αυτοκίνητα που μεταφέρουν μία, δύο, τρεις τσάντες με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο κτίριο αναμονής επιβατών στην πύλη Ε1 του λιμανιού όπου καθημερινά διανυκτερεύουν πολλοί πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες με μικρά παιδιά.
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 07:50
Ο γρίφος της συνεργασίας ΕΕ - Τουρκίας στο προσφυγικό και η αδυναμία της Αθήνας
Συντάκτης: Eidisis.grΑγωνιώδη προσπάθεια να βρουν λύση στη συνεργασία με την Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου καταβάλλουν οι Βρυξέλλες, καθώς οι ροές προσφύγων δεν μειώνονται και η νατοϊκή επιχείρηση δεν πρόκειται να αποδώσει άμεσα αποτελέσματα.
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 01:50
Το σχέδιο της Κάτζου: 66 sites με €170.000 τον μήνα θα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ
Συντάκτης: Eidisis.grΑναφορά για συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά στο μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή εντοπίζονται στις χειρόγραφες σημειώσεις του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» κ.
Αναφορά για συνάντησή του με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά στο μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή εντοπίζονται στις χειρόγραφες σημειώσεις του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» κ.
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 00:50
Τουρκία: Δεν επιτρέπει στα ΝΑΤΟϊκά πλοία να μπουν στα χωρικά ύδατά της
Συντάκτης: Eidisis.grΤα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διότι η Αγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.