espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 10:45:58 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Στήνουν σκηνές και στο Πάρκο Τρίτση για πρόσφυγες

Συντάκτης:
Στην προσωρινή παραχώρηση έκτασής του προκειμένου εκεί να στηθούν σκηνές για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες-μετανάστες έδωσε ο Δήμος Ιλίου Αττικής.

Μιλώντας στο in.gr, ο δήμαρχος της περιοχής, Νίκος Ζενέτος, εξήγησε ότι το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο συναίνεσε σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να στηθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, στην κάτω πλευρά του Πάρκου Τρίτση, 100 σκηνές των οκτώ ατόμων, καθώς και μεγαλύτερες ως αποθηκευτικοί χώροι τροφίμων, ιατρείο, μπάνια κλπ.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο καθώς σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το «Ανδρέας Κάλβος» δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Πειραιά για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο Φολέγανδρο.
Απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία στους χώρους που φιλοξενούνται πρόσφυγες, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα, με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου 2016, αναφέρει: «Κατόπιν συνεννόησης με τους συντονιστές των Κέντρων Υποδοχής τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, μέχρι νεωτέρας.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Νοσηλεύτρια έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο

Συντάκτης:
Φοβερό δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», όταν νοσηλεύτρια της μονάδας εμφραγμάτων έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο.

Η άτυχη νοσηλεύτρια στην προσπάθειά της να ανοίξει την πόρτα της ΜΕΘ, η οποία κλείνει αυτόματα, αντί να ειδοποιήσει κάποιον από το υπόλοιπο προσωπικό πέρασε από την εξωτερική πλευρά πατώντας σε ένα πρεβάζι παραθύρου.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Την Παρασκευή στις 12:00 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Συντάκτης:
Την Πέμπτη ή την Παρασκευή -όπως όλα δείχνουν- πρόκειται να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, στόχευση όλων των πολιτικών αρχηγών είναι να πραγματοποιηθεί πριν από τη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, προκειμένου η Ελλάδα να εμφανιστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση με ενιαία και στιβαρή θέση.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνεδρίαση που είχε σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Υπό διερεύνηση από την Αστυνομία και την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος είναι τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» Χαλκιδικής.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.
Στον κίνδυνο που υπάρχει να προκληθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανθρωπιστικής φύσης στην Ελλάδα εξαιτίας της ενέργειας της Αυστρίας και των συμμάχων της στα Βαλκάνια να σφραγίσουν τα νότια σύνορά τους αναφέρεται άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους Financial Times με τίτλο: «Η Ευρώπη γυρνά την πλάτη της στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες».
Σε συστάσεις προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) προχώρησε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών και τη δημιουργία άτυπων καταυλισμών στην Αττική.
Την Πέμπτη ή την Παρασκευή -όπως όλα δείχνουν- πρόκειται να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό. Σε κάθε περίπτωση, στόχευση όλων των πολιτικών αρχηγών είναι να πραγματοποιηθεί πριν από τη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, προκειμένου η Ελλάδα να εμφανιστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση με ενιαία και στιβαρή θέση.