espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 10:15:25 πμ

Ελλάδα

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Συνάντηση Παυλόπουλου - Λεβέντη την Πέμπτη

Συντάκτης:
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπου θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν αιτήματος του κ.
Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για ανώτατο δικαστή, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Στ.Τσακυράκη με αφορμή επικριτικό σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Συνεχίζεται στη Βουλή την Τετάρτη η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».

Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οπως αναφέρει η Εισαγγελέας Ευτ.

Εκτάκτως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα μεταβεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Επι τάπητος το προσφυγικό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:15 στο Προερδικό Μέγαρο.

Πηγή: Το Βήμα
Οι αποφάσεις πέντε βαλκανικών χωρών την περασμένη εβδομάδα να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές θα δημιουργήσει μια «μίνι ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στο Reuters.
Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φίλιππο Γκράντι, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσει τις ομόφωνες αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.
Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συζήτησαν οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας σε τηλεδιάσκεψή τους, η οποία είχε ως κύριο θέμα το Συριακό.

«Το Ποτάμι έχει πάρα πολλά περιθώρια -περισσότερα από όσα φαίνονται- και να αντιπαλέψει την κυβερνητική πολιτική, αλλά και όλον αυτό το λαϊκισμό και τον συντηρητισμό που υπάρχει στη χώρα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας» δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Mε επείγουσα ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, θέτει το ζήτημα της ξαφνικής και ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών προς το Καστελόριζο.