Ελλάδα
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 07:50
Έρχονται νέα ευρω-πρόστιμα για τα απόβλητα στην Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο εδώλιο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) θα καθίσει και πάλι μεθαύριο, Πέμπτη, η Ελλάδα για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων. Αυτή τη φορά, αν η χώρα μας καταδικαστεί, η απόφαση θα συνοδεύεται και από χρηματικό πρόστιμο, καθώς παρότι είχε καταδικαστεί το 2009, ακόμη δεν έχει εκτελέσει την απόφαση του ΔΕΕ (C-286/08) και δεν είχε προβεί σε εγκατάσταση κατάλληλου δικτύου εγκαταστάσεων διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 07:50
Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΧαρίζονται εκατομμύρια από την κυβέρνηση στα διαγνωστικά κέντρα μέσα από την αύξηση των συμμετοχών των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις.
Με ένα πονηρό τρικ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετακυλίει μεγάλο μέρος του κόστους αιματολογικών και άλλων εξετάσεων στους ασφαλισμένους, κάτω από τις πιέσεις και αντιδράσεις των εκπροσώπων των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των συγκεκριμένων εξετάσεων.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 07:50
ΠΟΕΔΗΝ: Άλλοι 2.000 εργαζόμενοι θα φύγουν από τα νοσοκομεία
Συντάκτης: Eidisis.grΕίκοσι χιλιάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν από τα δημόσια νοσοκομεία την τελευταία εξαετία και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας.
Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δίνει ψεύτικες υποσχέσεις.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 07:50
Οι έρευνες για το τροχαίο του Παντελίδη πάνε 47 χρόνια πίσω
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις 27 Ιουνίου 1969, οπότε και εγκαινιάστηκε ο ανατολικός αερολιμένας της Αθήνας, «μεταφέρονται» χρονικά οι έρευνες για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου του 32χρονου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και τον τραυματισμό δύο συνεπιβατιδών του πριν από περίπου μία εβδομάδα.
Σε ευθεία πρόκληση και προσβολή εναντίον της ελληνικής νομοθεσίας προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» ο κ.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 01:50
Με ρύθμιση θα πάρει τα Λιπάσματα ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ζήτημα της παραχώρησης του παραθαλάσσιου μετώπου της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μία έκταση 90 στρεμμάτων, εξετάστηκε σε συνάντηση που είχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 01:50
Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας ζητούν οι κάτοικοι των Διαβατών
Συντάκτης: Eidisis.grΝα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στα Διαβατά ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της επιτροπής αγώνα Γιώργος Σπανίδης κατά τη γενική συνέλευση των κατοίκων, την Τρίτη, αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις στη δημοτική αρχή για να δημιουργηθεί άμεσα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα, στον χώρο όπου βρισκόταν το κέντρο “Διόνυσος”.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της επιτροπής αγώνα Γιώργος Σπανίδης κατά τη γενική συνέλευση των κατοίκων, την Τρίτη, αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις στη δημοτική αρχή για να δημιουργηθεί άμεσα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα, στον χώρο όπου βρισκόταν το κέντρο “Διόνυσος”.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 01:50
Φωτιές ανάβει σε Δ. Αττική και πυροσβέστες η μεταφορά της Πυροσβεστικής Σχολής
Συντάκτης: Eidisis.grΣυγκέντρωση την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στα Βίλια Αττικής με στόχο να μη μεταφερθεί η Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα προγραμματίζει η αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής.
«Καυστικός» ήταν σε σχόλιό του που αναρτήθηκε στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης κ.
Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών εισέβαλε το βράδυ της Τρίτης στο στούντιο της ΕΡΤ όπου βρισκόταν ήδη η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη με τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προέδρου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφης Γεννηματά μετά την επίσκεψή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.