Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 8:08:00 πμ

Ελλάδα

Τη δύσκολη συγκατοίκηση στην Κουμουνδούρου μεταξύ προεδρικών και Αριστερής Πλατφόρμας αναμένεται να αναδείξει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα (5 μ.μ.) παρουσία πιθανότατα του Αλέξη Τσίπρα.

Λίγη ώρα μετά, η Αριστερή Πλατφόρμα μεγαλώνει την πίεση με την εκδήλωση, στην οποία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μιλήσει για το «όχι» που δεν ηττήθηκε.
Τέλος στη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού σε Αττική, Αχαΐα, Κόρινθο και Ηλεία, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Στην πρώτη συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα πέντε.
Χρήση ειδικών συσκευών εντοπισμού εκρηκτικών, αλλά κι αποτροπής υποκλοπών, επιτήρηση από ελικόπτερο και φρούρηση από 300 τουλάχιστον αστυνομικούς των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής κι άλλων υπηρεσιών περιλαμβάνει το σύνθετο σχέδιο της ΕΛ.
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 17:50

Βροχή μηνύσεων για το Plan B του Βαρουφάκη

Συντάκτης:

Μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ο οποίος είχε ήδη καταθέσει μήνυση που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Αυτή τη φορά ο δικηγόρος αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε σχεδιασμός για plan B.

Στην ανακοίνωση συστάσεων για τη μείωση της συσσώρευσης ρύπων στην Αθήνα λόγω μετεωρολογικών συνθηκών προχώρησε σήμερα Τρίτη το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν σήμερα, αύριο και πιθανώς μεθαύριο, σύμφωνα με πρόβλεψη της ΕΜΥ, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα ως προς το όζον (Ο3) στην περιφέρεια της πόλης, όπως συνέβη και χθες, ενώ οι υπόλοιποι ρύποι αναμένεται να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα.
Κριτική στις πολιτικές, οικονομικές και θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ηγεσία της ΕΕ για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από το 2010, ασκεί με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και σημειώνει την ανάγκη για μεγαλύτερη εμβάθυνση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την άμεση λύση των οξύτατων προβλημάτων του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ζητούν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οπως αναφέρουν, πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (δύο μόνιμων ακτινοθεραπευτικών γιατρών ΕΣΥ και τουλάχιστον ενός ακτινοφυσικού), με παράκαμψη της γραφειοκρατίας και επίσπευση της διαδικασίας.
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 16:50

Αποφυλακίζεται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Συντάκτης:
Αποφυλακίζεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας αίτηση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας.

Αναρτήθηκαν την Τρίτη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα επιλογής μοριοδότησης των υποψηφίων βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος2015-2016.

Οι Τελικοί Πίνακες Επιλογής αναρτήθηκαν ως εξής:

Την άρση του κατ' οίκον περιορισμού, με 24ωρη αστυνομική φρούρηση, για τον βουλευτή και κατηγορούμενο στη δίκη της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο ζητεί με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών κ.