Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, 8:26:20 πμ

Ελλάδα

«Δεν είναι στις προθέσεις μας ούτε στις προθέσεις του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ειδικού σκοπού» δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα προς όφελος των αδύναμων.

Σε ανακοίνωσή του το «Σχέδιο Β» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές, την επιστροφή στη δραχμή αλλά και το τρίτο μνημόνιο εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 14:50

Αλέξης Τσίπρας: Πλήρης κάλυψη στον Γ. Βαρουφάκη

Συντάκτης:

Στην Βουλή εστιάζεται το ενδιαφέρον για το θέμα Βαρουφάκη, καθώς το πρωί της Παρασκευής, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Αλέξης Τσίπρας απαντάει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.

H διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση της ερώτησης από την πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε έναν εσωκομματικό σκόπελο, προχωρεί χωρίς άλλα εμπόδια στην ολοκλήρωση της συμφωνίας εί δυνατόν εντός του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος και και εν συνεχεία προετοιμάζεται για την επισημοποίηση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου χθες, Παρασκευή και σήμερα, Σάββατο, 1η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, χθες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας πραγματοποιήθηκαν 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου με συνολικά 27.912 επιβάτες με 5.039 οχήματα να ξεκινούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 12:50

Καιρός: Μικρή πτώση του υδραργύρου

Συντάκτης:
Μικρή πτώση θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά, ενώ το απόγευμα αναμένονται τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 09:50

Εξερευνώντας τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης

Συντάκτης:
Τα μεσημέρια του Ιουλίου η αίθουσα εκδηλώσεων του Κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη γέμιζε παιδικές φωνές. Οι 185 μαθητές, 10-16 ετών, του Κέντρου για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece) μαζεύονται για μεσημεριανό.

«Ο κ. Τσίπρας έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του. Νέες εκλογές θα ήταν, στην παρούσα φάση, όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό Focus.

Να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία, καλούν τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, με κοινή δήλωσή τους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 22:50

13 διώξεις για τα «Λέοπαρντ»

Συντάκτης:
Κακουργηματικές διώξεις εναντίον 13 κρατικών αξιωματούχων, για την υπόθεση των Λέοπαρντ, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι κατηγορίες αφορούν απιστία περί την υπηρεσία και ξέπλυμα.

Στη Βουλή διαβιβάζεται και δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.