espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 2:47:07 μμ

Ελλάδα

Το άρθρο του Πόουλ Τόμσεν για την Ελλάδα το οποίο δημοσιεύτηκε στο blog του ΔΝΤ έχει ως εξής:

Έχοντας τραβήξει την Ελλάδα με επιτυχία από το χείλος του γκρεμού πέρυσι το καλοκαίρι, και ακόλουθα αφού σταθεροποίησε την οικονομία, η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τώρα συζητά με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ ένα περιεκτικό πολυετές πρόγραμμα που μπορεί να εξασφαλίσει μια διαρκή ανάκαμψη και να καταστήσει βιώσιμο το χρέος.
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 14:50

Στο φως οργανωμένες ψηφιακές επιθέσεις σε βάρος e-shop

Συντάκτης:
Φθορές σε ιστοσελίδες και διαδικτυακά καταστήματα πώλησης προϊόντων (e-shop) προκαλούν επιτήδειοι, έναντι αμοιβής τους από ανταγωνιστές των εταιρειών που πλήττονται, καθώς αποκτούν πρόσβαση σε κωδικούς πιστωτικών καρτών τρίτων ατόμων και στοιχεία διαδικτυακών πληρωμών.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, με αποτέλεσμα των θάνατο των τριών μελών του πληρώματος.
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή

Με επιθετική στρατηγική έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα συνεχίσει να πορεύεται η Νέα Δημοκρατία, ενώ παράλληλα προχωρά στην προετοιμασία του συνεδρίου της, το οποίο θα διεξαχθεί τελικά στις 22 - 24 Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα την Παρασκευή.

Με το σύνθημα: «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς», προχωρούν σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να συγκεντρωθούν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στις 13:30.
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή
Για πρώτη φορά από την έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, τον περασμένο Μάιο, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε την Πέμπτη την Βουλή για την μέχρι τώρα πορεία και τα αποτελέσματα τους.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα και την Ιταλία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα δήλωσε από την Σόφια ο επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «η απαραίτητη λειτουργία των hotspots σε αυτές τις χώρες βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης».
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 13:50

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Π. Καμμένου το μεσημέρι

Συντάκτης:

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, θα συναντηθεί στις 13.30 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση θα γίνει κατόπιν αιτήματος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.