espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 4:30:20 μμ

Ελλάδα

Όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα πράξει η Τουρκία και εάν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της συγκρατώντας τις προσφυγικές ροές στο έδαφός της.
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 23:50

Επιστολή Σακοράφα στον Γιούνκερ για το προσφυγικό

Συντάκτης:
Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, εγκαλεί την Ε.Ε για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση αλλά και για τη σύνδεση της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος από την Τουρκία με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Tην άποψη των κατοίκων του Πειραιά για μια σειρά ζητήματα αποτυπώνει η έρευνα «Πόλη - Λιμάνι» που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδα Portnet, η οποία παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη.
Το πρόγραμμα «Διατροφή» του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας, στηρίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το μέλλον του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ13, το οποίο αφορά τις υπολειπόμενες μη κτηματογραφημένες περιοχές της χώρας (65% της έκτασης της Ελλάδας, 42% των δικαιωμάτων).

Πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση) χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση.
Για οπορτουνισμό και προχειρότητα κατα την διαδικασία σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως τον Αλ Τσίπρα η Ζωή κωνσταντοπουλου με εκτενή ανάρτηση της στην προσωπική της ιστοσελίδα.
Αφήνει αιχμές για τους λόγους που δεν της ανατέθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης, διαλύει τον μύθο της σχέσης της οικογένειάς της με τον Στ.
Πέντε ασθενοφόρα δώρισε η Ομοσπονδία Εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας στη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ώστε να ενισχυθεί το έργο της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας. Τα ασθενοφόρα πρόκειται να διατεθούν στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και Δήμους Λέσβου, Σάμου, Παιονίας.

Οι πρέσβεις των 28 χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες συμφώνησαν την Τετάρτη σε νέα σειρά μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να βελτιώσει την διαχείριση των προσφυγικών ροών, κινώντας έτσι τη διαδικασία για πιθανή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν έως δύο χρόνια.
Θέματα σχετικά με την ασφαλή διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων στο Σχιστό ,όσο και στο αν έγκαιρα, με διάρκεια και συνέπεια οι υποδομές που δημιουργούνται θα είναι ικανές να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, συζήτησαν οι συμμετέχοντες σε σύσκεψη φορέων του Περάματος υπό τον δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη ο οποίος τους ενημέρωσε για τι συναντήσεις που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες.
Αρνήθηκε να συμμετάσχει στον διάλογο για την παιδεία, ο οποίος διεξάγεται μόνο στη Βουλή πλέον, η πρώην υπουργός κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Σε επιστολή που έστειλε απαντώντας σε πρόσκληση του προέδρου του Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ.