espa pkm

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026, 9:28:53 μμ

Ελλάδα

Προταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα όσα συνεβησαν το καλοκαίρι του 2015 μετά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το plan x, για τη λειτουργία διπλού νομίσματος και την υπόθεση του νομισματοκοπείου είναι έτοιμη να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για το ασφαλιστικό όπως αποφάσισε η κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 18:30.

Στόχος της προ ημερησίας συζήτησης είναι να κληθεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν τις δικές τους θέσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ διαμαρτύρεται και το νέο μισθολόγιο.
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 15:00

Δεκάδες συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Συντάκτης:
Απανωτά κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων ανά τη χώρα από επιτήδειους που χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία για να τους αποσπάσουν χρήματα καταγράφηκαν το β΄εξάμηνο του 2015.

Στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν 15 άτομα, 12 Βούλγαροι και τρεις Έλληνες, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι 13 Βούλγαροι κι ένας Κύπριος βουλγαρικής υπηκοότητας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες.
«Υπαγωγή της ΕΛ.ΑΣ. σε διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα επιλέγει την ηγεσία της, για την οποία θα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια αστυνομικής και επιστημονικής επάρκειας. Κατ' αυτόν τον τρόπο τα στελέχη της ΕΛ.
Οκτώ χιλιάδες ευρώ ζητούσαν από 34χρονη Γεωργιανή δύο Έλληνες, 45 και 47 ετών, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν προσωπικό βίντεό της στο Διαδίκτυο.

Στα ίχνη τους έφτασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τους για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου.
Το προσφυγικό μοιάζει γόρδιος δεσμός για την Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα -που είναι στο επίκεντρο του προβλήματος για την ΕΕ- χρειάζεται ελάφρυνση χρέους. Αυτά τα δύο συνδυάζει δημοσίευμα των Financial Times, που διατυπώνει την «δημιουργική πρόταση» να δεχθεί η Ευρώπη -και η Γερμανία- διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, με αντάλλαγμα να κλείσουν τα βόρεια ελληνικά σύνορά και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα να μένουν σε «καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά μέχρι να αποκατασταθεί η ειρήνη στις χώρες καταγωγής τους».
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 13:50

Κλειστές οι λαϊκές αγορές Τετάρτη και Πέμπτη

Συντάκτης:
Σε 48ωρη απεργία προχωρά από αύριο η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων πωλητών λαϊκών αγορών. Σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους παραγωγούς να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα κατά τόπους μπλόκα και τους Πελοποννήσιους παραγωγούς το μπλόκο του Ισθμού.

Ζήτημα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 - 400.000 μεταναστών στην Αθήνα έθεσε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια της συνόδου για το προσφυγικό στην Ολλανδία τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Αδυναμία» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, το βίντεο με τους δημοσιογράφους που προβλήθηκε στην εκδήλωση της Κυριακής στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.