Συγκινημένος κάθε φορά που ένα έργο του μεταφράζεται στα ελληνικά, δήλωσε ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Πασκάλ Ραμπέρ, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας σε μια συζήτηση με το κοινό για την παράσταση «Το τέλος του έρωτα», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Αποστολόπουλου.
Ελλάδα
Πασκάλ Ραμπέρ: «Όλοι βιώνουμε την απώλεια με γυμνά αισθήματα»
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνάντηση του Ν. Παπαϊωάννου με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΕΘ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κατάρτιση των ελεύθερων επαγγελματιών, η δια βίου μάθηση και η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νικόλαου Παπαϊωάννου, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Κυριάκο Μερελή, και μέλη της διοίκησης του φορέα.
Απώλεια του γλύπτη Ευάγγελου Μουστάκα σε ηλικία 95 ετών
Συντάκτης: Eidisis.grΈφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας σε ηλικία 95 χρονών, ο οποίος δημιούργησε εμβληματικά έργα όπως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζονται οι δοκιμές του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά
Συντάκτης: Eidisis.grΜε σταθερό και ενθαρρυντικό ρυθμό προχωρούν οι δοκιμές για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, με καθημερινή ολοκλήρωση σημαντικών βημάτων, τόσο στα συστήματα, όσο και στους συρμούς.
Ο πρώην βοηθός της πριγκίπισσας Νταϊάνα αποκαλύπτει ότι την θεωρούσε εσωτερικό εχθρό – μια ανατριχιαστική αποκάλυψη
Συντάκτης: Eidisis.grΑνακαλύψτε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες γύρω από τη ζωή και τις προδοσίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και τις συνέπειες της εμβληματικής της συνέντευξης. Η θρυλική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Panorama κατέδειξε την οριστική ρήξη στη σχέση της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, επισημαίνοντας μια σημαντική καμπή στην προσωπική και δημόσια ζωή τους.
Πέτρος Παππάς: Χωρίς καμία οδική σύνδεση ο νέος ανισόπεδος κόμβος Κ11Α του fly over στη Θεσσαλονίκη – Σοβαρά ερωτήματα για τον σχεδιασμό και τη σπατάλη δημόσιων πόρων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου χωρίς καμία πρόβλεψη για τον οδικό άξονα που θα τον καταστήσει λειτουργικό συνιστά κατασπατάληση δημόσιων πόρων.
Τη σοβαρή έλλειψη βασικών μελετών και την απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού για τη σύνδεση του νέου ανισόπεδου κόμβου Κ11Α με το οδικό δίκτυο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πέτρος Παππάς.
ΠΑΕ Άρης: Το πλειοψηφικό πακέτο περνά σε αμερικανοεβραϊκή εταιρεία – Συναντήσεις και επενδυτικές κινήσεις Καρυπίδη στις ΗΠΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΣε νέα τροχιά επενδυτικής εποχής φαίνεται να μπαίνει η ΠΑΕ Άρης, μετά τη σειρά συναντήσεων του νυν ιδιοκτήτη της, Θόδωρου Καρυπίδη, στις ΗΠΑ.
Σχεδόν τελειωμένη φαίνεται η συμφωνία μεταφοράς του πλειοψηφικού πακέτου σε αμερικανοεβραϊκή παγκόσμια εταιρεία, η οποία, μέσω της διαμεσολάβησης του ελληνοκαναδού δισεκατομμυριούχου Στιβ Αποστολόπουλου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αναμένεται να οδηγήσει τον σύλλογο σε νέα, υψηλότερα επίπεδα.
Πολίτες και μαθητές βιώνουν την πραγματικότητα των ατόμων με αναπηρία στη δράση «Νιώσε διαφορετικός»
Συντάκτης: Eidisis.grΠολίτες και μαθητές θα χρησιμοποιήσουν αναπηρικό αμαξίδιο, θα περπατούν χωρίς να βλέπουν, κρατώντας ένα λευκό μπαστούνι ή με την καθοδήγηση ενός σκύλου τυφλών, και θα νιώσουν πώς αντιλαμβάνεται τους ήχους ένα αυτιστικό άτομο, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη δράση «Νιώσε διαφορετικός» που θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από την 1η ως τις 5 Δεκεμβρίου.
Επιστροφή ενοικίου: Ξεκινούν οι καταβολές στους δικαιούχους
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό σήμερα, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, και έως τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, θα ολοκληρωθεί η πίστωση των ποσών της επιστροφής ενοικίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Η πράσινη επανάσταση της Θεσσαλονίκης: Το ηλεκτρικό λεωφορείο και η δράση καθαρισμού της 30ης Νοεμβρίου
Συντάκτης: Eidisis.grΣε τροχιά αλλαγής βρίσκεται πλέον ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία της Θεσσαλονίκης και, χάρη στη συμμαχία δράσης, αποφασιστικότητας και συνεργασίας των Cleaningans και του ΟΑΣΘ, με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ο παράδρομος της Ε.