espa pkm

Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, 10:11:11 πμ

Ελλάδα

Η διήμερη παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σήμερα και αύριο, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα: η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, αποφάσισαν χθες βράδυ οι γιατροί, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1 και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.
Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που συναντά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ μετά τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο Τρίτη.
Κλειστή εξακολουθεί να είναι η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης απ' όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Ωστόσο, οι Αρχές ανταποκρίθηκαν στο αίτημα οργανώσεων και εθελοντών και άνοιξαν το μεσημέρι τον οργανωμένο καταυλισμό προκειμένου να αποβιβάζονται εκεί οι πρόσφυγες και να αναμένουν μέσα σε θερμαινόμενες σκηνές και όχι σε βενζινάδικο, όπως γίνεται εδώ και περίπου έναν μήνα.
Επεισοδιακή καταδίωξη λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Χαϊδάρι.

Αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί νωρίτερα από το Περιστέρι και το εντόπισαν να κινείται στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Ρίμινι.
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 14:50

Γκαζάκια στα ΕΛΤΑ Ζωγράφου τα ξημερώματα

Συντάκτης:
Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στου Ζωγράφου, επί της Εθνικής Αντιστάσεως 29.

Άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο γκαζάκια, που εξερράγησαν στις 03.15, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στη γυάλινη πρόσοψη του υποκαταστήματος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε μόνος του τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, χωρίς ο ίδιος να έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Mega την Πέμπτη.

Επισήμανε ότι στόχος του δεν είναι κάποια καρέκλα και πως θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόμματος για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στο κόμμα.
Η διήμερη παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σήμερα και αύριο, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα: η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Την αποφασιστικότητα της ΕΕ να ανταποκριθεί και να απαντήσει ουσιαστικά στις τρομοκρατικές απειλές, εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας το πρωί στην συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τα θέματα της τρομοκρατίας.
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 13:50

Για τρίτη φορά διακόπτεται η δίκη της Siemens

Συντάκτης:
Και τρίτη διακοπή στη δίκη της Siemens, αυτή τη φορά για τις 2 Φεβρουαρίου. Η υπόθεση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, έχει το μεγάλο δικονομικό εμπόδιο της μη μετάφρασης του βουλεύματος και πιθανότατα θα οδηγήσει σε αναβολή προκειμένου να καλυφθεί αυτό το κενό, που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα της διαδικασίας.