Ελλάδα
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015 16:00
Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών ανοιχτά της Καρπάθου
Συντάκτης: Eidisis.grΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου ανατολικά της Καρπάθου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.
Η δόνησε έγινε αισθητή σε αρκετά νησιά των Δωδεκανήσων.
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 23:00
Σούζαν Σάραντον: Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από όσο της αναλογεί
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά την επίσκεψή της στη Λέσβο για να ευαισθητοποιήσει για την προσφυγική κρίση, η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον ανέφερε πως η Ελλάδα «έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από όσο της αναλογεί».
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 23:00
Γεύματα αγάπης ανήμερα των Χριστουγέννων από τους Δήμους και την Εκκλησία
Συντάκτης: Eidisis.grΓεύματα αγάπης και αλληλεγγύης προσέφερε, για άλλη μια χρονιά, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα καθιερωμένα εορταστικά γεύματα δόθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ το μεσημέρι.
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 23:00
Τα πιο ζεστά Χριστούγεννα των τελευταίων 20 ετών
Συντάκτης: Eidisis.grΤα φετινά Χριστούγεννα ξεχωρίζουν για έναν ακόμη λόγο. Ηταν τα πιο θερμά της τελευταίας 20ετίας όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, όπου οι περισσότεροι πέρασαν τις γιορτές φορώντας κοντομάνικα.
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 15:50
1706 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά
Συντάκτης: Eidisis.grΆλλοι 1706 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Αριάδνη». Είχαν επιβιβαστεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο η ροή των προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας συνεχίζεται.
Το καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι ανήμερα των Χριστουγέννων στήνει και φέτος το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίνων. Γεύματα αγάπης προσφέρουν επίσης η Αρχιεπισκοπή, μέσω της Αποστολής, και πολλοί δήμοι.
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου Αθηναίων θα στηθεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στη 1 μετά το μεσημέρι.
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι του Δήμου Αθηναίων θα στηθεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στη 1 μετά το μεσημέρι.
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 08:50
Το προβληματικό Λύκειο των τεσσάρων μαθημάτων
Συντάκτης: Eidisis.grΠτώση βάσεων η οποία μπορεί να φτάσει ως και 4.000 μόρια φέρνει για το 2016 το νέο εξεταστικό σύστημα, που μετατρέπει τα σχολεία σε ένα τεράστιο εξεταστικό κέντρο και αποδομεί την εκπαιδευτική αποστολή του Λυκείου.
Για να μην πηγαίνει κανένα παιδί πεινασμένο στο σχολείο, το Ινστιτούτο «Prolepsis» και η εφημερίδα «Το Βήμα» ξεκινούν μια σημαντική πρωτοβουλία. Μέσω της εκστρατείας «Υιοθετήστε Ενα Σχολείο», μπορείτε να εξασφαλίσετε για κάθε μαθητή ένα υγιεινό, ποιοτικό γεύμα, από ελληνικές πρώτες ύλες, το οποίο κ.
Από εφοριακούς έως... υπαλλήλους ψητοπωλείων και από τραπεζικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς έως παρκαδόρους σε μπαρ στο Κολωνάκι και στην παραλιακή λεωφόρο βρίσκει κανείς στον «άγνωστο κόσμο» των πληροφοριοδοτών των κακοποιών. Το οργανωμένο έγκλημα πλέον έχει ανθρώπους παντού και μπορεί να μάθει ο.
«Δωροδοκία - δωροληψία στην Υγεία». Ενα θέμα που από την αρχαιότητα έχει απασχολήσει ειδικούς, γιατρούς, οικονομολόγους, νομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς αλλά και τον κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του. Με αυτό το αντικείμενο συζήτησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 η 8η επιστη.