espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 3:39:35 πμ

Ελλάδα

«Δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα ο τίτλος ότι βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, είπε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.

Την ώρα που η Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι πλησιάζει στο δραματικό της φινάλε, ακτιβιστές της Greenpeace στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση από το μεγαλύτερο λιγνιτικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Ομάδα 10 έμπειρων ακτιβιστών της Greenpeace ανεβαίνουν τώρα σε πύργο ψύξης του λιγνιτικού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 10:50

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη

Συντάκτης:
Ξεκίνησε, πριν από λίγο, από την αστυνομία η επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρωπή.
Τη δική του εκδοχή μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σχετίζοντας τη δίωξη αυτή με το γεγονός ότι δεν δέχτηκε να μην ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική Περιφέρεια Αττικής.

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μπροστά από το κτίριο του υπουργείου στη Σταδίου, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί (πέντε παιδιά, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες) από το ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ελλάδα, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.

Υστερα από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σκάφος της Frontex εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα.

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μπροστά από το κτίριο του υπουργείου στη Σταδίου, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Ο μισός ΣΔΟΕ στο εδώλιο για €40

Συντάκτης:
Για μη είσπραξη 40 ευρώ από έναν 76χρονο «ερασιτέχνη» κουρέα σε ορεινό χωριό της Αρκαδίας κάθησαν στο εδώλιο τέσσερα διευθυντικά στελέχη του ΣΔΟΕ. Ανάμεσα σε αυτούς ο περιφερειάρχης της υπηρεσίας που ασχολούνταν και με τις offshοre εταιρείες στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
Επιμένει ο αρχισυντάκτης του οικονομικού τμήματος της Die Welt, Γιαν Νταμς, πως η γερμανική πρεσβεία έχει συντάξει έκθεση, η οποία αναφέρεται στη γενική κατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, αποφεύγει -μιλώντας στο Mega- να μπει σε λεπτομέρειες καθώς όπως λέει πρέπει να προστατεύσει τις πηγές του.
Σε αδιέξοδο μπορεί να οδηγήσει τη φαρακοβιομηχανία, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας, η επιβολή clawback (επιστροφή χρημάτων όταν γίνεται υπέρβαση του προϋπολογισμού) και στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη.