Ελλάδα
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 20:50
AIDS: Η υποχρηματοδότηση κόβει προσωπικό και υποδομές
Συντάκτης: Eidisis.grΌξύνεται το πρόβλημα υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων για το AIDS, ενώ οι περιορισμένοι πόροι των νοσοκομείων δυσχεραίνουν τη διενέργεια απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 20:50
Μ. Βορίδης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και γίνει νέα υπό τον Σαμαρά
Συντάκτης: Eidisis.grΑνεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους οι «σαμαρικοί» με τον Μ. Βορίδη να αντιτείνει στις συναινετικές προσκλήσεις της κυβέρνησης την σκληρή «γραμμή» της παραίτησης και της δημιουργίας μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον πρώην πρωθυπουργό Αντ.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 20:50
Π. Λαφαζάνης: Πρώτο βήμα για οικουμενική το συμβούλιο αρχηγών
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών αποτελεί το πρώτο βήμα για οικουμενική κυβέρνηση νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών» τονίζει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «η πρόταση Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων, προς κατεδάφιση του ασφαλιστικού, είναι μια πρόταση πανικού και αδιεξόδου.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «η πρόταση Τσίπρα για σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων, προς κατεδάφιση του ασφαλιστικού, είναι μια πρόταση πανικού και αδιεξόδου.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 19:50
Υπουργείο Υγείας: Ανοικτή διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και η ΗΔΙΚΑ προσκαλούν τους χρήστες της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, μετά την τριετή λειτουργία της εφαρμογής, σε ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:30, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 19:50
Σταματούν τις εφημερίες τα Κέντρα Υγείας Αχαΐας
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών με ταυτόχρονη περικοπή τους που φτάνει έως 30% μας οδηγούν σε δεινή θέση. Η εφημερία των Κέντρων Υγείας σήμερα γίνεται χάρη στην αυταπάρνησή μας ώστε να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια για τους ασθενείς και για μας τους ίδιους.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 19:50
Συνάντηση με τον Κ.Καραμανλή είχε ο Γ.Πλακιωτάκης
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε την Πέμπτη ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 18:50
Σε αναδιάρθρωση του γραφείου στην Ελλάδα προχωρά ο Frontex
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Οργανισμός Frontex προχωρά στην αναδιάρθρωση του γραφείου του που λειτουργεί στον Πειραιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Frontex που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε σήμερα να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του γραφείου που βρίσκεται στον Πειραιά, ενσωματώνοντάς το στο Γραφείο της Περιφερειακής Task Force της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2016.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 18:50
Παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Θ. Μπαλασόπουλος
Συντάκτης: Eidisis.grΠαραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία της ΠΟΕ–ΟΤΑ ο Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ στη θέση του εξελέγη σήμερα, Πέμπτη, ο Νίκος Τράκας.
Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους των δήμων, ήταν μέχρι σήμερα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας–Ρέντη.
Σχέδια για κατάργηση της κλήρωσης για την επιλογή των υποψηφίων για εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει το υπουργείο Παιδείας. Αυτά ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Σια Αναγνωστοπούλου, εν μέσω των δηλώσεων που έγιναν για την έναρξη του εθνικού διαλόγου για την παιδεία.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 18:50
Πρόστιμο €3.000 στο Μέγαρο Μουσικής από την Περιφέρεια
Συντάκτης: Eidisis.grΠρόστιμο στο Μέγαρο Μουσικής για θόρυβο επιβλήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Η κύρωση αφορά την υπέρβαση της ηχοστάθμης των 50db στις συναυλίες που έγιναν στις 2, 4 και 7 Σεπτεμβρίου 2015, στον Κήπο του Μεγάρου.