espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 10:17:39 πμ

Ελλάδα

Την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ζητούν οι αγρότες, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Τετάρτη ίσως το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων ετών.
Για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη, επίσημη φωταγώγηση της Αθήνας.

Η φωταγώγηση θα γίνει στις 19:00. Ο Δήμος Αθηναίων σημειώνει ότι ο λόγος είναι η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που έχει προγραμματιστεί την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος.
Την υπεράσπιση της συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία της α' κατοικίας ανέλαβαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Δ.Βίτσας και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ.Σβίγκου.
Δύο σημαντικές διαπιστώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών: η πρώτη - δια στόματος προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρη Βαρνάβα - ότι το ΕΣΥ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και ότι η αναμονή για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία φθάνει μέχρι και δύο χρόνια.
Τις πληγές της μετρά η Λευκάδα ένα 24ωρο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών που σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού και στοίχισε τη ζωή σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Πολλοί από τους κατοίκους χωρών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το χτύπημα του εγκέλαδου, πέρασαν τη νύχτα τους σε σκηνές και σε ξενοδοχεία.
Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης. Παρά την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων πολιτών, επιβάλλονται επιπλέον δράσεις και πρωτοβουλίες όσον αφορά την προστασία και στήριξη των παιδιών από φαινόμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησής τους.
Ο νέος προοδευτισμός αναδεικνύεται ως βασικό στοιχείο ταυτότητας του Ποταμιού μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Φεβρουάριο .

Ο νέος προοδευτισμός «δεν μπορεί παρά να είναι μεταρρυθμιστικός, ρεαλιστικός, διαλλακτικός αλλά και ασυμβίβαστος.
«Μυθεύματα» χαρακτηρίζει τα περί «διαπραγμάτευσης με εγκληματίες ή τρομοκράτες» σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος. Επισημαίνει μάλιστα το «ευνόητο», όπως λέει, «άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλο να συζητά για να μεθοδεύσει παρανομίες».
Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζουν οι εργαζόνενοι στο ΕΚΑΒ για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με κύριο αίτημα την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Για διαπραγμάτευση που κατέληξε σε φιάσκο και οδηγεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε διάλυση, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) σχολιάζοντας την επιτευχθείσα συμφωνία με τους δανειστές για την τιμολόγηση των γενοσήμων και off patent φαρμάκων.