espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 5:20:35 πμ

Ελλάδα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με ενδεχόμενη διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατία και άλλα εγκλήματα, υπέβαλε με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά της ΚΥΑ για τον αιγιαλό και την παραλία.

Το Ε΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την 7μελή σύνθεσή του λόγω μείζονος σπουδαιότητας, έκανε δεκτή την προσφυγή του ΔΣΑ και άλλων, σχετικά με τη νομιμότητα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον αιγιαλό και την παραλία, η οποία συζητήθηκε ενώπιόν του τον Ιούνιο του 2015.
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 20:50

Μήνυμα Φίλη για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου

Συντάκτης:
Με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνεται αύριο, Τρίτη, ο εορτασμός για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στα σχολεία δεν θα γίνουν μαθήματα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
«Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια ξεχωριστή γιορτή της δημοκρατίας, της αντίστασης, της ελευθερίας. Να τιμήσουμε ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν, που δεν κλείστηκαν στα σπίτια τους απέναντι στο φόβο και στην απειλή, αλλά βγήκαν στους δρόμους.
Το προσφυγικό ζήτημα ως «πολεοδομικό εργαλείο» θα απασχολήσει τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση που οργανώνει την Τετάρτη το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο, μετά τα προσωρινά κέντρα υποδοχής και τους καταυλισμούς των χιλιάδων προσφύγων που έχουν φτάσει στις ευρωπαϊκές πόλεις; Τι συμβαίνει όταν το μέλλον των πόλεων δεν το καθορίζουν πια οι πολεοδόμοι αλλά τα μεταναστευτικά ρεύματα και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη δομή της οικογένειας;
Οι νεκροί του Πολυτεχνείου, 42 χρόνια πριν, στέλνουν μήνυμα αγώνα για βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, σημειώνουν τα πολιτικά κόμματα με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών κόντρα στη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Μειωμένος κατά 3.906.000 ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016 λόγω της μείωσης της (βασικής) βουλευτικής αποζημίωσης (περί τις 6.000 ευρώ μηνιαίως) κατά 10% και του επιδόματος οργάνωσης γραφείου των βουλευτών, αλλά και λόγω της κατάργησης της αποζημίωσης που ελάμβαναν για την συμμετοχή τους στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Αλλαγή σκυτάλης, μετά από 14 χρόνια, στην ηγεσία της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ο Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αποχώρησε από τη θέση του γραμματέα της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ» (πρώην ΠΑΣΚΕ) και αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Τράκα, μετά από ομόφωνη απόφαση της διευρυμένης Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης.

Σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα πραγματοποιεί την επίσημη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.
επιστολή του που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Χρήστος Τσάκαλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) βάζει στο «στόχαστρο» της οργάνωσης τον πρώην υπουργό κ.