espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 2:27:40 μμ

Ελλάδα

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Ξανθού η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται η ίδρυση και η λειτουργία φαρμακείων και από ιδιώτες - μη φαρμακοποιούς (μέχρι σήμερα επιτρεπόταν μόνο σε πτυχιούχους φαρμακοποιούς), υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συνέταιρος πτυχιούχος φαρμακοποιός ο οποίος θα έχει τουλάχιστον το 20% της επιχείρησης.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 15:00

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει

Συντάκτης:
Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει στην προσπάθεια εφαρμογής του τρίτου μνημονίου εξέφρασε μιλώντας στην Deutche Welle ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πετύχει και το ξέρει.
Με την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ και με τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επείγουσα διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα, «σημαδεύτηκε» η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Ξανθού η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται η ίδρυση και η λειτουργία φαρμακείων και από ιδιώτες - μη φαρμακοποιούς (μέχρι σήμερα επιτρεπόταν μόνο σε πτυχιούχους φαρμακοποιούς), υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συνέταιρος πτυχιούχος φαρμακοποιός ο οποίος θα έχει τουλάχιστον το 20% της επιχείρησης.

Την αποχώρησή τους από τον κόμβο της Κουλούρας αποφάσισαν, στη σημερινή τους σύσκεψη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας.

Σε νέα τους συνάντηση, τις προσεχείς ημέρες, θα επιλέξουν τη νέα μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.
Σοκαρισμένοι από τις εικόνες της απόλυτης σκληρότητας που αντικρίζουν καθημερινά με τις σορούς προσφύγων που ξεβράζονται στα νερά του Αιγαίου, οι εθελοντές της Λέσβου στέλνουν τη δική τους κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και φωνάζουν ότι είναι μόνοι και αβοήθητοι.
Το μείζον πρόβλημα των πρωτοφανών προσφυγικών ροών και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του θα βρεθεί αύριο, Παρασκευή, στο επίκεντρο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, στη σκιά της νέας προσφυγικής τραγωδίας που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο.
Αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν αναμένεται να λάβουν εντός της ημέρας, οι αγρότες, καθώς η συνάντηση που είχαν την Πέμπτη εκπρόσωποι από το μπλόκο της Κουλούρας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έληξε χωρίς δεσμεύσεις.
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 12:50

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Ξηλώστε τον φράχτη στον Έβρο»

Συντάκτης:
Να ξηλωθεί άμεσα ο φράχτης στον Έβρο, ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς δίοδοι για τους πρόσφυγες και να σταματήσει η τραγωδία στα νερά του Αιγαίου, ζητεί με ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.