espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 7:07:31 πμ

Ελλάδα

Το προσφυγικό έθιξε μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι τεράστιες ροές προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εκτίμησε ο κ.

Την δέσμευση της ΝΔ ότι θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης των ραδιοτηλεοπτικών αδειών επιζητεί ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ακόμα και αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο. Η κατ’ αρχήν αντιφατική αυτή παραίνεση του κ.
Κατηγορίες κατά του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χ. Θεοχάρης υποστηρίζοντας ότι στην τεχνική εταιρεία όπου ήταν μέτοχος υπήρχαν «μαύρα ταμεία».

Συγκεκριμένα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης που, όπως είπε, «κάνει μια δεξιά πολιτική ενώ μας λέει πως είναι αριστερή» και «που φωνάζετε για τους διεφθαρμένους -τους άλλους διεφθαρμένους- και οι ισολογισμοί της εταιρίας του κυρίου Φλαμπουράρη -συγγνώμη της ΄΄πρώην΄΄ εταιρίας του κυρίου Φλαμπουράρη- δείχνουν μετρητά στα ταμεία πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε χρονιά από το 2011 και μετά».
Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, μετά το πλήρες άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ήταν άκαρπη με τους φαρμακοποιούς να αντιδρούν με το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε το απόγευμα, ανοίγοντας δέκα φιάλες υγραερίου και ρίχνοντάς τες μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού 35χρονος ροδίτης, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού επειδή λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν και σε βάρος του βεβαίωσαν τροχονομική παράβαση.
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 00:50

Τσίπρας: Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών

Συντάκτης:
Συνεδριάζει στις 17:30 σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή των νέων μελών στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή.
«Αυτοπαγιδευτήκαμε βάζοντας στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης 240 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση» είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης αργά το απόγευμα της Τετάρτης βγαίνοντας από κεντρικό ξενοδοχείο όπου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Με βολές κατά του ΕΣΡ απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς στην σφοδρή κριτική που δέχεται από κόμματα της αντιπολίτευσης περί υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του όσον αφορά τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες (αριθμός αδειών και τίμημα εκκίνησης), ρόλο που θεωρούν ότι πρέπει να έχει η ανεξάρτητη αρχή η οποία και θα έχει την ευθύνη για την διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης.
Την Ελληνογαλλική Διακήρυξη που θα διαμορφώσει το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, θα υπογράψουν στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το κείμενο της διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση.
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 22:50

Σάμος: Ακαρπες οι έρευνες για 14 πρόσφυγες

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Σάμου, για τον εντοπισμό αγνοουμένων μεταναστών-προσφύγων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δεκάδες βρέθηκαν στη θάλασσα και 16 διασώθηκαν από τουρκικό αλιευτικό κοντά στην οριογραμμή.