Ελλάδα
Το «κουβάρι» των δύο τετρακινητήριων Airbus Α340-300 της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής Αεροπορίας, τα οποία έχουν ξεμείνει απούλητα στο αεροδρόμιο των Σπάτων και χάνουν ημέρα με την ημέρα την αξία τους, επιχειρεί να λύσει το ΤΑΙΠΕΔ σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την ημιτελή συμφωνία πώλησης του συνόλου του διη.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Μια αυτοκτονία έκρυβε τεράστια απάτη με... διαστημικά προγράμματα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Επενδύσεις» σε διαστημικά προγράμματα, επίκληση ονόματος πρώην υπουργού με «λογαριασμούς» εκατομμυρίων ευρώ σε γερμανική τράπεζα και μεταθανάτια(!) sms «συγχώρεσης» περιλαμβάνει ο φάκελος μιας τεράστιας πολυετούς απάτης που προσεγγίζει τα 15-20 εκατ. ευρώ και ερευνά τις τελευταίες εβδομάδες με από.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Πολιτικά ανοίγματα με δέλεαρ τον εκλογικό νόμο
Συντάκτης: Eidisis.grΟσο η κυβέρνηση τελεί υπό ασφυκτική πίεση για την εκτέλεση και διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει πειστεί πως στο πολιτικό πεδίο οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη θέση του κόμματός του.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Ο γολγοθάς των μέτρων και η αγωνία για την αξιολόγηση
Συντάκτης: Eidisis.grΜε το πρώτο πολυνομοσχέδιο του τρίτου Μνημονίου να εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, για την κυβέρνηση και τη χώρα ξεκινά ένα διάστημα με κρίσιμους σταθμούς και καταληκτική ημερομηνία τα Χριστούγεννα του 2015.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Το χρέος, τα distress funds και ο ελληνο-αμερικανός σύμβουλος
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη διαχείριση του χρέους, δημόσιου και ιδιωτικού, εστιάζεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα. Πρόκειται για κομβικό ζήτημα και όπως είπε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις «η επιτυχής έκβαση των διαδικασιών για την ελάφρυνση του χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ω.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Οι ευρωσοσιαλιστές, η Κεντροαριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΜπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει ο ηγέτης της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας; Το ερώτημα έγινε επίκαιρο εξαιτίας του αιτήματος που διατύπωσε ο έλληνας πρωθυπουργός αμέσως προς τον Μάρτιν Σουλτς και τον Τζιάνι Πιτέλα να παρακολουθεί ως παρατηρητής τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος πρι.
Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει στη Βουλή μια αλάνθαστη ένδειξη που αποκαλύπτει ποιοι είναι οι ισχυροί υπουργοί σε μια κυβέρνηση: είναι πάντοτε αυτοί που ομιλούν πριν από τον πρωθυπουργό. Στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πριν από τον Πρωθυπουργό μίλησε ο αντιπρόεδρος Ι.
Είναι το νέο «golden boy», χρυσό αγόρι, του γερμανικού κατεστημένου: η Πορτογαλία. Η νίκη του συντηρητικού πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής γιορτάζεται στο Βερολίνο και σαν νίκη της της Ανγκελα Μέρκελ - ως επιβεβαίωση της πολιτικής της λιτότητας.
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Το Βερολίνο «αποκλείει» την Αθήνα από τα Βαλκάνια
Συντάκτης: Eidisis.grΠρόθεση αποκλεισμού της από τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και εξελίξεις αρνητικές σε εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, βλέπει η Αθήνα πίσω από την άρνηση της Γερμανίας να δεχθεί τη συμμετοχή της χώρας μας στην επονομαζόμενη «Διαδικασία του Βερολίνου».
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 09:00
Ο Νίκος Κοτζιάς προκαλεί εκνευρισμό στους διπλωμάτες
Συντάκτης: Eidisis.grΗ υπόθεση της πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και η απόφαση του Νίκου Κοτζιά να τη μετακινήσει από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ έφερε στο προσκήνιο το υπουργείο Εξωτερικών με έναν τρόπο ασυνήθη.