espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 7:21:33 πμ

Ελλάδα

Με «φόντο» το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτεμβρίου και την ανάδειξη -ξανά- της Χρυσής Αυγής στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης με αιχμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 11:50

Γονείς κατά της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Συντάκτης:
Κίνημα γονέων εναντίον της ενδεχόμενης επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση οργανώνεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σχολεία και φροντιστήρια προειδοποιούν ότι αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για αναστολή του μέτρου θα προσφύγουν στα δικαστήρια.
Ένα πρώτο σύντομο τετ-α-τετ είχαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν για τους ηγέτες των κρατών μελών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 11:50

Συνάντηση Τσίπρα-Ράμα στη Νέα Υόρκη

Συντάκτης:

Συνάντηση με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, στη βάση του διεθνούς δικαίου και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Μετά τα τέλη Οκτωβρίου θα κλείσουν κενά στα σχολεία

Συντάκτης:
«Από τη Δευτέρα 28.9.2015 επιλύεται το πρόβλημα των κλειστών σχολείων» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας μετά τη δρομολόγηση της πρόσληψης 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας.
Την προοπτική να παραχωρήσει προσωρινά και άλλον χώρο φιλοξενίας προσφύγων εντός των ορίων του, πέραν του Ελαιώνα, εξετάζει ο Δήμος Αθηναίων ώστε να συμβάλει περαιτέρω στην ανθρωπιστική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας.
Στο «πάγωμα» του διαγωνισμού για την αγορά των 25 νέων συρμών του τραμ, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό, εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων της Δικαιοσύνης για την τύχη της συγκεκριμένης προμήθειας.
Με «φόντο» το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτεμβρίου και την ανάδειξη -ξανά- της Χρυσής Αυγής στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης με αιχμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σε γόρδιο δεσμό έχει μετατραπεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου ο κ.
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Αμερικανική «τορπίλη» για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

Συντάκτης:

Το Σκοπιανό εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Σύμφωνα με ξένες διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο «Βήμα» υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν ευθέως να δεχθούν το αίτημα της Αθήνας να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή τους ονομασία FYROM (όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ) στη συνάντηση εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού που οι ίδιες διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη – στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης – την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.