espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 6:06:36 μμ

Ελλάδα

«Ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν τις κυβερνήσεις που γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια και να αναλογιστούν: εκεί θα επιστρέψουμε; Με ένα μεγάλο ποσοστό θα πούμε στην επόμενη κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της Βουλής - και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α’ Αθήνας - Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα γίνει την Τρίτη στις 7.30 στην Πλατεία Ομονοίας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.
Ανησυχία εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα για τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων στο Αιγαίο με τις συνεχιζόμενες τραγωδίες προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν με πλοιάρια από την Τουρκία για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στη Δύση.
Υπεγράφησαν από τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Δημόπουλο οι υπουργικές αποφάσεις για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», του ΟΚΑΝΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών του δαπανών για το 2015.
«Είναι λίγο παράδοξο ο κ Τσίπρας να μιλά για σχέσεις "παρά φύση". Ο κ Τσίπρας έκανε συνεργασία με ένα κόμμα που είναι δεξιά της Δεξιάς, τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν μπορούμε να ξέρουμε για ποιο λόγος θέλει τον κ.
Με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της Βουλής - και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α’ Αθήνας - Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα γίνει την Τρίτη στις 7.30 στην Πλατεία Ομονοίας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.
Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα βρεθούν και θα μιλήσουν το απόγευμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά στις 7:30 το απόγευμα.
Προεκλογική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αριστείδη Μπαλτά και Θεόδωρο Φορτσάκη αναφορικά με τις ελλείψεις στα σχολεία, καθώς η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με 6.000 κενά στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στικάκι με 10 ονόματα που καίνε παρέδωσε ο 43χρονος, πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί στη συνάντησή του με τους τέσσερις εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηλεκτρονικά στοιχεία σε στικάκι, το οποίο αντέγραψε από τον προσωπικό του υπολογιστή, παρέδωσε ο Φαλτσιανί στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εισαγγελείς την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.