espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 5:26:53 πμ

Ελλάδα

Η δημιουργία συντονιστικού κέντρου διαχείρισης προσφυγικών ροών, η ενίσχυση των υφιστάμενων δομών (υλικοτεχνικά και προσωπικό), η επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων, η ενεργοποίηση των διαδικασιών για την άμεση αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της νησιωτικής οικονομίας, ιδίως στα νησιά όπου είναι μεγαλύτερες οι προσφυγικές ροές, είναι τα μέτρα που ανακοίνωσαν την Πέμπτη πέντε υπουργοί εμπλεκόμενοι με το προσφυγικό ζήτημα.
Από τη μικρή «Αννούλα της Αλλαγής» στο προεκλογικό μήνυμα του ΠαΣοΚ το 1985 μέχρι την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015, πολλά παιδικά πρόσωπα έχουν πρωταγωνιστήσει σε προεκλογικά σποτ και συγκεντρώσεις.
Οι Έλληνες ενωμένοι θα περάσουμε την κρίση, επεσήμανε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Κατά την άφιξη του στα Χανιά κατέθεσε στέφανο στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι και αμέσως μετά δήλωσε:

Τα σπουδαία, τα θεμελιώδη ζητήματα, όπως η εκπαίδευση, η ηθική, η αισθητική, ο έρωτας και ο θάνατος, που απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη ανά τους αιώνες, μέσα από τα μάτια των Αρχαίων Ελλήνων.
Περίπου στα επίπεδα του 2014 παραμένει φέτος ο αριθμός εκθετών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών.

Η επετειακή 80ή ΔΕΘ ξεκινά το Σάββατο φιλοδοξώντας να «μαγέψει» τους επισκέπτες και με την πρόσθετη γοητεία των «Μαγεμένων» που δανείστηκαν οι διοργανωτές από το Μουσείο του Λούβρου.

«Λίγες μέρες πριν ολοκληρώσω την αποστολή μου στη Ζάμπια, ένας ασθενής μου με HIV αρνιόταν να συνεχίσει τη θεραπεία του. Ισχυριζόταν ότι δεν έχει νόημα να παίρνει τα φάρμακά του αφού έμαθε πως θα φύγω.
Καταγγελία-σοκ από γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν στην Ελληνογαλλική Σχολή της Αγίας Παρασκευής έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα η ομοσπονδία των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, εν μέσω κρίσης και με πολλούς γονείς να δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών τους, η διεύθυνση του σχολείου έδωσε εντολή να μην μπουν στο σχολικό αρκετά παιδιά για τα οποία δεν είχαν πληρωθεί τα οφειλόμενα ποσά.
«Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια και με μοναξιά... Μόνο με διάλογο, συναίνεση και κοινή προσπάθεια». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επισκέπτεται το Ρέθυμνο, ενώ είχε συναντήσεις στην Αντιπεριφέρεια, και στο Επιμελητήριο του νομού.
Η απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη για αναστολή λειτουργίας του χρυσωρυχείου στις Σκουριές, μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, είχε στόχο να πλήξει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΣτΕ για τους εργαζομένους.
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 20:50

Το πρόγραμμα της υπηρεσιακής πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Συντάκτης:
Στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ θα παραστεί η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου. Η κ. Θάνου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ στις 14.00 θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππο Τσαλίδη.