espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 3:25:47 μμ

Ελλάδα

Μήνυμα ενότητας και προσκλητήριο προς όλους τους πολίτες απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συγκέντρωση της ΝΔ την Τρίτη, έξω από τα γραφεία της ιστορικής έδρας του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά καθώς και πλήθους στελεχών της ΝΔ.
Δριμεία επίθεση σε δημοσίευμα έκανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή τα 30 εκατομμύρια της κοινοτικής βοήθειας για το προσφυγικό.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζει «ανακριβές και αναληθές» το δημοσίευμα και ολόκληρη η απάντησή της έχει ως εξής:
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Τρίτης το καταμαράν Tera Jet σημαίας Κύπρου που μεταφέρει 1.749 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών που θα μεταφερθούν με λεωφορεία του ΟΛΠ στον σιδηροδρομικό σταθμό.
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας» αναφέρει η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου σε απαντητική επιστολή της προς τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Τηλεφωνική συνομιλία με επίκεντρο το μεταναστευτικό είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η επικοινωνία έγινε στις 19.30 και κατά την διάρκειά ο κ.
Με μία αφοπλιστικά αντιφατική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης σε ρόλο αντιπολίτευσης προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ζητώντας την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, την οποία ως κυβέρνηση ψήφισε προ μερικών ημερών.

Φτάνουν την Πέμπτη στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος, εν όψει της κλιμάκωσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Αυστηρούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ζητά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) με επιστολή της σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται να δώσει αύριο, Τετάρτη, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο δικηγόρος κ.
Εγινε δεκτή η πρόταση της Κουμουνδούρου για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη τηλεμαχία θα διεξαχθεί με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων στις 10 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις 14 Σεπτεμβρίου.