Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 10:56:58 πμ

Ελλάδα

«Είναι αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα του κόμματος από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πιθανότητα να συστήσει ο κ. Παπανδρέου δικό του κόμμα.
Την ανησυχία τους για τη βεβήλωση του εβραϊκού νοσοκομείου της Λάρισας εξέφρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βασιλική Κατριβάνου, σημειώνοντας ότι «ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός δεν απειλούν μόνο τους Εβραίους συμπολίτες μας, αλλά την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας».
Οι πληροφορίες που θέλουν τον Γ.Παπανδρέου έτοιμο να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, εν όψει πρόωρης κάλπης, έχουν προκαλέσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για να αποτρέψουν τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος να προχωρήσει με τα σχέδιά του, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει κάποια νέα κίνηση.

Την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όσον αφορά στη δρομολογιακή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα εκφράζει ο Δήμαρχος Λήμνου κ.

Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις για την επί 3,5 χρόνια ναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Οι κίνδυνοι από το τοξικό νέφος της αιθαλομίχλης

Συντάκτης:
Τον μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από την αιθαλομίχλη καταδεικνύει επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησε επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Πολυεπίπεδες κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, οπότε και θα κριθεί οριστικά εάν θα εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Το καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι για ανθρώπους που έχουν ανάγκη «έστρωσε» την ημέρα των Χριστουγέννων ο δήμος Αθηναίων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

Από νωρίς το μεσημέρι, στον χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητεί τους βουλευτές που λείπουν για την εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διαμηνύει πως τα μέλη του στη Βουλή δεν θα δώσουν θετική ψήφο στις 29 Δεκεμβρίου.
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 16:50

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα σε τράπεζα στο Χαλάνδρι

Συντάκτης:

Η ομάδα «Αναρχική Κοινοπραξία Επίθεσης» ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε τράπεζα του Χαλανδρίου.

Με προκήρυξή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, επισημαίνει ότι επρόκειτο για μια ενέργεια που σχετιζόταν με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.