Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 7:10:10 μμ

Ελλάδα

«Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο» δήλωσε μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η πατρίδα έχει σχέδιο απέναντι στην ανευθυνότητα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Μήνυμα και ταυτόχρονα προειδοποίηση ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ, είναι πιθανό η κρίση συνολικά στην Ευρώπη να πάρει ακόμη πιο οδυνηρές και απρόβλεπτες διαστάσεις, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο στον Ισημερινό, ενώπιον ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών πολιτικών δυνάμεων.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 23:00

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητεί η κυβέρνηση

Συντάκτης:
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την επόμενη Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί τον Φεβρουάριο του 2015.
Τις «εγκληματικές και βάρβαρες, ανείπωτης βαναυσότητας και βίας πράξεις» της τρομοκρατικής Οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» καταδικάζουν, με κοινή δήλωσή τους, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και ο τοποτηρητής μουφτείας Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική πίστη.

Στην εξάρθρωση μία μικτής ομάδας, 5-6 ποινικών αλλά και αντιεξουσιαστών με δραστηριότητα κυρίως στην Θεσσαλονίκη, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα _πιθανόν με την χρήση καλάσνικοφ_ εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η επέμβαση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ χρειάστηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα για να απομακρυνθεί ομάδα καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με 52 ψήφους «υπέρ» έναντι 36 ψήφων «κατά» και ένα «παρών» (του κ. Γρ. Ψαριανού) πέρασε κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ρύθμιση για την «οικειοθελή οικονομική παροχή» εκ μέρους της ναυτιλιακής κοινότητας προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 420 εκ.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 22:00

Συγχαρητήριο μήνυμα Πούτιν στον Αναστασιάδη

Συντάκτης:
Εγκάρδια συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε σε μήνυμα του στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η «ισχυρή παράδοση φιλίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, πολιτιστικής και ηθικής εγγύτητας μεταξύ των λαών μας αποτελεί ένα γερό θεμέλιο για την προώθηση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου», αναφέρεται στο μήνυμα.
Την ολοκλήρωση των δράσεων, με νομοθετικές ρυθμίσεις, νομοσχέδια, υπουργικές αποφάσεις, επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης και ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών για την ολοκλήρωση της κυβερνητικής δέσμευσης περί των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014, παρουσίασε την Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους εκπροσώπους της τρόικας.