espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 1:06:08 πμ

Ελλάδα

Γρίφος για τον δικαστικό και νομικό κόσμο παραμένει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τετάρτη, και φέρνει αλλαγές στο ακανθώδες θέμα των πλειστηριασμών, ενώ περιέχει διατάξεις που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για τις αστικές δίκες.
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 12:50

Στις φλόγες διαμέρισμα στο Παγκράτι

Συντάκτης:
Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα στο Παγκράτι, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να απεγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη από τον τρίτο όροφο.

Οι ένοικοι του ισογείου εγκατέλειψαν έγκαιρα το διαμέρισμα.
Την ανάγκη ενός νέου κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα ευρύτατης αποδοχής τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας.
Ως τον μοναδικό σωτήρα της Ελλάδας περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Μόνο αυτός μπορεί ακόμη να σώσει την Ελλάδα» τιτλοφορείταi το άρθρο που αναφέρεται στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα».

Το δίλημμα θα είναι σαφές από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την προσεχή Παρασκευή στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: ή έγκριση του χρονοδιαγράμματος εκλογής προέδρου με φόντο την άνοιξη του 2016 και με ταυτόχρονη παραμονή του ίδιου στην προεδρία του κόμματος ή άμεση έναρξη των διαδικασιών και ανάδειξη του νέου αρχηγού πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Το κύριο σώμα του νομοσχεδίου αναθεωρεί τις πολυάριθμες διαταξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ περιλαμβάνει και λοιπές διατάξεις των προαπαιτούμενων της τελικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 09:50

Η Monopoly του Γιάνη Βαρουφάκη

Συντάκτης:
Εγγραφα που σχετίζονται με αλληλογραφία συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη με βέλγο σύμβουλο επενδύσεων για την εισαγωγή ηλεκτρονικής «ευρωδραχμής» αποκαλύπτει «Το Βήμα». Σε ένα από αυτά, που συντάχθηκε λίγο πριν από το δημοψήφισμα, ο βέλγος μάνατζερ, αφού αναφέρεται στις διαβουλεύσεις του με τους συνεργάτες του κ.

Παρά τις προσθαφαιρέσεις διατάξεων από το τμήμα του μνημονίου που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να σημειώνουν ότι οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και ότι όλα κρίνονται από το αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να παραμείνει έτσω και βαρείς τραυματισμούς όρθια στην παρούσα φάση.

Ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό της ΝΔ δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι το «μεταβατικός» έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του.

Ακυβέρνητη λέμβος με περίπου 150-200 άτομα εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Δίπλα στην ακυβέρνητη λέμβο, μήκους 13 μέτρων, βρίσκονται δύο παραπλέοντα πλοία και σπεύδει ένα ακόμη.