espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 5:34:21 πμ

Ελλάδα

Έως την Παρασκευή κατατίθεται στη Βολή το σχέδιο νομου για την αδειοδότηση των καναλιών και τις τηλεοπτικές συχνότητες, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, είναι ζήτημα ημερών να κατατεθεί το νομοσχέδιο που εκπονεί εδώ και μήνες σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, κ.
Την άμεση λήψη μέτρων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) μετά τις τελευταίες ληστείες σε πρατήρια για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των πελατών στους χώρους αυτούς.
Από την ερχόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων από τους παραγωγούς που ζημιώθηκαν γεωργοκτηνοτροφικές τους εκτάσεις από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2012.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Ελλάδα στη Συνάντηση Κορυφής, ήταν το πρώτο θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την παραδοσιακή συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που κάθε Γάλλος πρόεδρος δίνει μετά την παρέλαση της σημερινής εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 20:50

Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ στις 22:00

Συντάκτης:
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη στις 10:00 το βράδυ στην ΕΡΤ, με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα δοθεί στους δημοσιογράφους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 19:50

Βέβαιος ο ανασχηματισμός

Συντάκτης:

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να αποφύγει τις διαρροές εν όψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τετάρτη η ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι δύο πρόεδροι, Σιμόνε Πέτερ και Τζεμ Έζντεμιρ, θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, τους έλληνες Πράσινους και εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.

Στάση αναμονής τηρούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών. Όπως σημειώνουν περιμένουν να δουν τι θα αποφασιστεί τελικά από την κυβέρνηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης και αναλόγως θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης και η βελτίωση της περιγραφής για το ελαιόλαδο ΠΟΠ «Καλαμάτα» δίνοντας αίσιο τέλος σε μια μακρόχρονη προσπάθεια προς όφελος των παραγωγών ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Αρωγός στην προσπάθεια σύνταξης - αναθεώρησης του Σχεδίου Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ) στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Αυτό δηλώνουν τα ΕΛΠΕ με αφορμή σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ.