Ελλάδα
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 12:50
Αριστερή Πλατφόρμα: Αποθράσυνση θεσμών, ωρα ιστορικών αποφάσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΣκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους ασκεί η Αριστερή Πλατφόρμα, υποστηρίζοντας ότι οι διαρκείς υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία «ανοίγουν την όρεξη των δανειστών για να αξιώνουν ακόμη περισσότερα και πιο βάρβαρα μέτρα».
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 12:50
Μαρκ Μαζάουερ: Ο Τσίπρας να επιλέξει την πατρίδα αντί το κόμμα
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 11:50
Ο Γ. Ομήρου στα υπόγεια της Βουλής όπου φυλάσσεται ο Φάκελος Κύπρου
Συντάκτης: Eidisis.grΣτα υπόγεια του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, όπου φυλάσσεται επτασφράγιστο εδώ και δεκαετίες το αρχείο του Φακέλου της Κύπρου, βρέθηκε για λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Γ.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 11:50
Σαμαράς: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χάσουν τη δεδηλωμένη
Συντάκτης: Eidisis.grΥπέρ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εάν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει τη δεδηλωμένη τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και υπερασπίζεται τη δημιουργία νέου κυβερνητικού σχήματος, χωρίς τη συμμετοχή του ιδίου αλλά και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 11:50
Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
Συντάκτης: Eidisis.grΟνομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό Κώδικα.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό Κώδικα.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 11:00
Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ποτάμι θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση στην παρούσα φάση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κάνει μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι «βασίστηκε στην παλιά συνταγή.
Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κάνει μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι «βασίστηκε στην παλιά συνταγή.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 10:50
Η αποτίμηση της καταστροφής από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
Συντάκτης: Eidisis.grΤην εντολή να αναλάβει άμεσα το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) τις ειδικές μελέτες που θα προσδιορίσουν την έκταση της περιβαλλοντικής ζημιάς στον Ασπρόπυργο έδωσε με απόφασή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 10:50
Θρίλερ διαρκείας στις Βρυξέλλες με άγνωστο φινάλε
Συντάκτης: Eidisis.grΤο βαρύ κλίμα και το «τείχος» με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των πολύωρων και εν πολλοίς άκαρπων συναντήσεων των Βρυξέλλων την Τετάρτη και έως τα ξημερώματα της Πέμπτης καταδεικνύουν ότι τα περιθώρια του συμβιβασμού μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχουν πλέον περιοριοστεί σε δραματικό βαθμό.
Την εντολή να αναλάβει άμεσα το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) τις ειδικές μελέτες που θα προσδιορίσουν την έκταση της περιβαλλοντικής ζημιάς στον Ασπρόπυργο έδωσε με απόφασή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 09:50
Δημόσιοι υπάλληλοι: Υπέρ και κατά στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση
Συντάκτης: Eidisis.grΔεν πρόλαβε να βγει στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και ειδικοί σε θέματα δημόσιας διοίκησης... μύρισαν γαλλικό άρωμα στο προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο. Παράλληλα όμως είναι εμφανές ότι με την προώθηση του σχεδίου νόμου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρχίζει να χτίζει πρακτικά την απάντηση στη δέσμευσή της, μεταξύ άλλων, προς τους δανειστές για ένα «σφιχτό» κράτος, με περικοπές δαπανών και ανοιχτό παράθυρο για ενίσχυση σε θέσεις ευθύνης των «προσοντούχων» και ηλικιακά πιο.