Ελλάδα
Χωρίς πλήρη συναίσθηση των κινδύνων και των άμεσων απειλών για τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία των βασικών οικονομικών και πολιτικών δομών της χώρας μοιάζει να προσέρχεται η κυβέρνηση στην έκτακτη σύνοδο της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας.
Τα μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει τώρα η πρόταση των πιστωτών επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Κατά πολλούς η συγκυρία είναι ευνοϊκή για να πετύχει η Ελλάδα μια καλύτερη διευθέτηση.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 09:50
Πιέζει ως το τέλος το ΔΝΤ υπό την απειλή αποχώρησης...
Συντάκτης: Eidisis.grΤο πόκερ με το Βερολίνο για το χρέος και το αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης προς την Αθήνα για σκληρά μέτρα (κόψιμο του ΕΚΑΣ, ΦΠΑ 23% στο ρεύμα) θα καθορίσουν τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τις επόμενες ημέρες.
«Η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει οπωσδήποτε τη δόση της 30ής Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά θα βρεθεί σε στάση πληρωμών, διότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος» δήλωσε την Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 09:50
«Οι προϋποθέσεις στην περίπτωση της Ελλάδας δεν πληρούνται»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ίδια περίοδο που οι λατινοαμερικάνοι ειδήμονες συγκέντρωναν τεκμήρια, το περιοδικό «Θέσεις» του Γιάννη Μηλιού (τεύχος 123, περίοδος Απριλίου - Ιουνίου 2013) φιλοξενούσε άρθρο του Γιώργου Νικολαϊδη - Κρασσά το οποίο ανέλυε τι σημαίνει επαχθές χρέος με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 09:50
Η Ζωή, το χρέος και η... επαχθής στοχοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Τετάρτη και την Πέμπτη, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και αργότερα στο εντευκτήριο όπου παραθέτει τις πολύωρες συνεντεύξεις Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δόθηκαν δύο ειδών μάχες. Η μία κυριαρχήθηκε από την επαναστατική ζέση των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους από τη Λατινική Αμε.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 09:50
Οργή στην Μπούντεσταγκ, αλλά η Μέρκελ ελπίζει...
Συντάκτης: Eidisis.grΟι γερμανοί πολιτικοί, ιδίως εκείνοι των κυβερνητικών κομμάτων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, τους απεχθάνονται εντελώς - για τις ιδέες, τον τρόπο ομιλίας, το ντύσιμό τους.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 09:50
Συμμάχους για ευρωπαϊκό μέτωπο αναζητεί ο Σαμαράς
Συντάκτης: Eidisis.grΤην οδό της σκληρής γραμμής με την κυβέρνηση επιλέγει η Νέα Δημοκρατία, τα ηγετικά στελέχη της οποίας στέλνουν σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια». Για τη ΝΔ, που βλέπει να «ξυπνά η αστική τάξη» και να κινητοποιείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με συγκεντρώσε.
Η ραγδαία πρόοδος των σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ με έμφαση στην ενέργεια και στη στρατιωτική αμυντική συνεργασία αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο της Λευκωσίας στην περιοχή. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις συνομιλίες που είχαν πριν από λίγες ημέρες στην Ιερουσαλήμ ο Νίκος Αναστασιάδης κ.
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 05:50
Συγκέντρωση έξω την Αμυγδαλέζα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, δεκάδες πολίτες, οι οποίοι ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση των κέντρων κράτησης.
Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.