espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 2:12:30 μμ

Ελλάδα

Αγρυπνία κατά της διοργάνωσης του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki 2015 (Gay Pride) πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στον ναό της Αχειροποίητου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του μητροπολίτη Άνθιμου.

«Δε θα λησμονήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή και άλλους φοιτητές από άλλες σχολές, καθώς και τα χριστιανικά εκκλησιαστικά σωματεία, τα οποία εζήτησαν από την ταπεινότητα μου την έγκριση για την παρούσα αγρυπνία, εξ αφορμής των γνωστών γεγονότων που γνωρίζετε.

Γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, γέλιου και παιχνιδιού για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής και ηλικίας οργανώνεται στις 6 το απόγευμα με στόχο την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς του Αγίου Παντελεήμονα.

Η παιδική χαρά παραμένει κλειστή παρά την εδώ και δύο χρόνια δέσμευση του δήμου Αθηναίων για την επαναλειτουργία της και παρά τις επανειλημμένες δράσεις τοπικών συλλογικοτήτων και φορέων για το άνοιγμά της, προκειμένου να επανακτηθεί το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο και η δημιουργική συμβίωση μεταναστών και Ελλήνων στις γειτονιές της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα: «Δικαιούμαι, απαιτώ γάμο, όνομα, σεβασμό» πραγματοποιείται το 4ο Thessaloniki Pride. Σήμερα, Παρασκευή, διοργανώνονται συζητήσεις για τα θεσμικά αιτήματα της LGBT κοινότητας στο δημαρχιακό μέγαρο, καθώς και street party.

Ως «θετική εξέλιξη» στο δρόμο προς τη συμφωνία με τους θεσμούς κρίνει το Μέγαρο Μαξίμου την απόφαση για την έκτακτη σύνοδο κορυφής των αρχηγών των κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, μετά το νέο αδιέξοδο που καταγράφηκε στο Eurogroup.
Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες πιλοτική μονάδα για την «εξόρυξη» πολύτιμων πόρων από τα σκουπίδια που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) του Πολυγύρου στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα στήθηκε στις 20 Μαΐου και αναμένεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ως το τέλος Ιουλίου.
Περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Ελλάδα η κακοδιαχείριση των αστικών λυμάτων. Η υπόθεση θα τεθεί την 1η Ιουλίου στο Ακροατήριο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), καθώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν περιοχές της χώρας που.
Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 10:50

Με τον Πούτιν συναντάται στη Μόσχα ο Τσίπρας

Συντάκτης:
Συζήτηση για ενεργειακά θέματα είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, στα πλαίσια του φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 09:50

Αντλώντας «χρυσό» από τα σκουπίδια!

Συντάκτης:
Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες πιλοτική μονάδα για την «εξόρυξη» πολύτιμων πόρων από τα σκουπίδια που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) του Πολυγύρου στη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα στήθηκε στις 20 Μαΐου και αναμένεται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ως το τέλος Ιουλίου.
Τρεις ημέρες διορία προκειμένου η Αθήνα να καταρτίσει μία νέα πρόταση προς παρουσίαση στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης έχει η κυβέρνηση, έπειτα από το σαφές μήνυμα που εξέπεμψε το eurogroup το απόγευμα της Πέμπτης.