espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 9:49:37 μμ

Ελλάδα

«Να ξαναβρεί η ΔΗΜΑΡ τον δρόμο της, γιατί μπορεί να συμβάλλει, με βάση την παράδοσή της, στην σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νέο Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ακόμα περισσότεροι, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, έγιναν οι παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες που έφτασαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, από το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης, αποβιβάστηκαν συνολικά 623 άτομα, σε 11 περιστατικά-επιχειρήσεις διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου και Παλαιόχωρας.
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 18:50

Σε εμπρησμό αποδίδεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συντάκτης:
Σε εμπρησμό προερχόμενο από εξωτερικό χώρο αποδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αιτία της πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής αρχιπύραρχος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την «αποτελεσματική πορεία του έργου κατάσβεσης και τη μείωση των ρύπων στα επίπεδα των φυσιολογικών ορίων της ατμόσφαιρας».

Επείγουσα έρευνα στο ΙΚΑ θα διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών, ύστερα από εντολή του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Παναγιώτη Νικολούδη.

Αφορμή στάθηκαν πρωτίστως οι αναφορές σε σχέση με την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικού του Ιδρύματος, της οποίας ο σύζυγος χρωστά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 18:50

Συναντώνται Γιούνκερ - Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Συντάκτης:
Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Πέμπτη το μεσημέρι ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Τα εγκαίνια του κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» θα τελέσει σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 19.00 ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Το κοινωνικό ιατρείο, που βρίσκεται επί της οδού Παπαγεωργίου 3, στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί ήδη από τα τέλη Μαΐου με την προσφορά πολλών εθελοντών και συνεργατών της Μητρόπολης.
Η χώρα μας εξετάζει την πιθανότητα να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο τη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας, σε έτερο νησί του ανατολικού Αιγαίου, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Διαβιβάστηκε στη Βουλή το απαντητικό έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, σχετικά με τον έλεγχο της χρηματοδότησης της ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ΔΙ.
Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα, θαυμάσαμε την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη "νέα" ΕΡΤ. Αφού έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του προγράμματος η κα Κωνσταντοπούλου, παρέλασε από το πρωί το μισό υπουργικό συμβούλιο, μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με σύνδεση με τον επίσης ακομμάτιστο ραδιοφωνικό σταθμό 'στο Κόκκινο' για την ενίσχυση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

Σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται τελικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης για το ζήτημα του αναληθούς πόθεν έσχες. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών καθιστά σαφές ότι το γεγονός του ότι δεν δηλώθηκαν τα 6,6 εκατομμύρια ευρώ της off shore Catalina Ltd δεν έγινε επ΄ωφελεία της ιδιότητος του, ως εκ τούτου το αδίκημα δεν μπορεί να πάρει κακουργηματική μορφή.