Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 10:23:15 μμ

Ελλάδα

Συνταγματικές και νόμιμες έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τις περικοπές που έχουν υποστεί οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών σε εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.

Οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι έχουν υποστεί συνολικά μειώσεις 60% με τα μέτρα, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται διάφορες συνταγματικές αρχές.
Το πολύπλοκο και ασαφές νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει την επιβολή και είσπραξη των κυριότερων τακτικών δημοτικών προσόδων, αποτελεί την κυριότερη αρνητική διαπίστωση της ειδικής έκθεσης, που συνέταξε ο Συνήγορος του Πολίτη για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο πεδίο των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και τα οποία δημιουργούνται κυρίως κατά την άσκηση των οικονομικής φύσης αρμοδιοτήτων τους.
Yπό εξέταση από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι το αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, η οποία την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε αίτημα για άμεση δρομολόγηση του πλοίου «Μυτιλήνη» χωρίς επιδότηση για ένα χρόνο, στη γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου από Πειραιά.
Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 22:50

Διαμαρτυρία ενάντια στα διόδια στη Λαμία

Συντάκτης:

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των πολλαπλών διοδίων, μετωπικών και πλευρικών γύρω από την πόλη της Λαμίας, κατέθεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της περιοχής.

Στις δύο μετά το μεσημέρι, εξελίχθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας με πρωτοβουλία του δήμου Λαμιέων, των εκπροσώπων, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, της εκκλησίας αλλά και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη Βουλή κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία κανονίζεται η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι δικαιούχοι μετεγγραφών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Με αυτήν επέρχονται τροποποιήσει στον νόμο 4264/2014 που αφορούσε τις μετεγγραφές και ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.
Νεαρό που φορούσε μαύρη μπλούζα με στάμπα της ναζιστικής εφημερίδας «Der Stumer» απέβαλε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος Παναγιώτης Αβραμόπουλος, λίγο πριν ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση.

«Με τη μπλούζα των ναζί που φοράς δεν μπορείς να μείνεις στην αίθουσα.
Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες για την παρουσία τρομοκρατών της Τζιχάντ στην Ελλάδα.

Τις διαβεβαιώσεις αυτές δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη.
«Δεν πρέπει να δημιουργείται οποιοσδήποτε πανικός», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και τις απειλές για αντίποινα στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτές.
Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

ΠαΣοΚ: Ο Σαμαράς έκανε ένα unfair - Δεν είμαστε ουρά της ΝΔ

Συντάκτης:
Ο κ. Σαμαράς προχθές έκανε ένα unfair, το οποίο εμείς το σημειώσαμε, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ Δημήτρης Καρύδης αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού από την Χαλκιδική ότι η ΝΔ είναι η δημοκρατική παράταξη.
Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ενδεχόμενης παραίτησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας - ο οποίος είχε κατέβει ως «αντάρτης» στις περιφερειακές εκλογές - τάθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.