Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 4:07:15 πμ

Ελλάδα

Για «κατάρρευση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, κάνουν λόγο γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι στη διαδικασία αξιολόγησης. Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, στις 1 και 2 Οκτωβρίου.
Δύο σημαντικές διακρίσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) περιελάμβαναν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-14, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας αποδόθηκε η πρώτη θέση στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση», ενώ για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματά του για την προστασία της βιοποικιλότητας σε οικοσυστήματα της περιοχής των Μεσογείων, το αεροδρόμιο τιμήθηκε με το ειδικό Βραβείο Βιοποικιλότητας.
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 22:50

Νεκρός από πυρκαγιά σε αποθήκη σουπερμάρκετ στη Ρόδο

Συντάκτης:
Ενας άντρας αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε απανθρακωμένος το απόγευμα της Πέμπτης ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη σουπερμάρκετ στη περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τη στιγμή το πτώμα εντοπίστηκε σε πατάρι, ενώ οι υπάλληλοι που εργάζονταν τη στιγμή εκείνη πρόλαβαν και εγκατέλειψαν έγκαιρα την αποθήκη.
«Η ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού κράτους, με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις, είναι επικίνδυνη εξέλιξη, που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.
Τη Δευτέρα υπογράφεται η απόφαση για τις μετεγγραφές, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή λήγει η διορία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στις σχολές τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, το σύστημα των μετεγγραφών θα ανοίξει περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, ενώ η διορία που θα δοθεί στους δικαιούχους, δεν θα ξεπεράσει τις πέντε ημέρες, όπως έχει καταστήσει σαφές ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μέσα από τη σωστή και προγραμματισμένη πεζοδρόμηση είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας σύγχρονης μητρόπολης, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σήμερα, Πέμπτη, στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον υπουργό Μεταφορών Δικτύων κ.
Μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα επιτρέπεται να διατίθενται από τα κυλικεία και τις σταθερές καντίνες, που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ενώ ισχύουν και ανώτατες τιμές ανά είδος, όπως επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με ανακοίνωσή του την Πέμπτη.
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

Eurostat: Αυξάνονται οι έλληνες που μαθαίνουν γερμανικά

Συντάκτης:
Από 36% το 2005 σε 44% το 2012 αυξήθηκε η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat.

Αντιθέτως, στο ίδιο διάστημα, μειώθηκε σημαντικά η εκμάθηση των Γαλλικών στην Ελλάδα, από 59% σε 49% αντιστοίχως, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών.
Στην ασφάλεια Πολυγύρου θα προσέλθουν τις επόμενες ημέρες οκτώ κάτοικοι της Χαλκιδικής προκειμένου να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο δικογραφίας για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Την εμβάθυνση της τριμερούς συνεργασίας αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου, κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.