espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 1:12:58 πμ

Ελλάδα

Ασχολείται χρόνια με ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Συχνά οι απόψεις του προκαλούν αντιδράσεις, ιδίως για τις μειονότητες και τα εθνικά θέματα. Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπο.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ: η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης κατέθεσαν υποψηφιότητα στο Συνέδριο.

Στο «μενού» της διμερούς συνάντησης που θα έχουν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Βαυαρία, αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό ζήτημα.
Σκληρή παρτίδα πόκερ θυμίζει η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να διερευνήσει τη στάση των εταίρων επί της ελληνικής πρότασης, αλλά και σημεία υποχώρησης επί της πρότασης των θεσμών σε νέα τηλεδιάσκεψη που έχει αυτή την ώρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου Αττικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός αέρας, ενώ όλη η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, το 10ο Συνέδριο του ΠαΣοΚ, το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2), το οποίο θα ορίσει τη νέα πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και τον τρόπο με τον οποίο θα μετεξελιχθεί.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε το Σάββατο ότι η πρόταση των πιστωτών στην Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί τελεσίγραφο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει «νόμιμα επιχειρήματα» κατά των περικοπών των συντάξεων και τόνισε ότι θα πρέπει να βρει η Αθήνα ισοδύναμα μέτρα.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποιεί την Ελλάδα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αλλαγές στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της.

Ερωτηθείς αν αναμένει σύντομα μία συμφωνία, ο Γκάμπριελ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten: «Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση.

Σκληρή παρτίδα πόκερ θυμίζει η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να διερευνήσει τη στάση των εταίρων επί της ελληνικής πρότασης, αλλά και σημεία υποχώρησης επί της πρότασης των θεσμών σε νέα τηλεδιάσκεψη που έχει αυτή την ώρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Δύο τουρίστες άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θαλάσσια περιοχή των Μαλίων Ηρακλείου, όπου είχαν μεταβεί για να κολυμπήσουν.

Πρόκειται ένα 60χρονο Πολωνό και ένα 28χρονο Γερμανό. Ο Πολωνός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής να επιπλέει σε παραλία των Μαλίων, ενώ λίγη ώρα αργότερα επίσης στην περιοχή των Μαλίων εντοπίσθηκε ο 28χρονος από τη Γερμανία, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, ενώ κολυμπούσε και όταν ανασύρθηκε ήταν ήδη νεκρός.