espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 10:58:48 μμ

Ελλάδα

Τη Λάρισα επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Κατερίνη. Την Τετάρτη το πρωί θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.
Ένα πρωτοφανές αλαλούμ προκλήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου να τοποθετηθεί στην θέση του αντιπροέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) η καθηγήτρια κτηνιατρικής Φωτεινή Αθανασοπούλου.
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 17:50

Συναγερμός για τη φύση στην Ευρώπη

Συντάκτης:
Περισσότερες από 100 περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις υψώνουν ασπίδα απέναντι στην πολιτική απορρύθμισης που επιδιώκει η επιτροπή Γιούνκερ, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια πανευρωπαϊκή δράση.

Μέσα από την κοινή διαδικτυακή πρωτοβουλία «Συναγερμός για τη φύση» (http://www.naturealert.eu/el), οι πολίτες της Ελλάδας και των υπολοίπων 27 κρατών - μελών καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να διαφυλάξουν τη νομοθεσία που προστατεύει τη φύση στην Ευρώπη.
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 17:50

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου

Συντάκτης:
Το απόγευμα της Τρίτης, στις 4 μ.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται να συζητούν οι τρέχουσες εξελίξεις.

Τον Άρη Βελουχιώτη θα τιμήσει στην Άρτα, η ηγεσία του ΚΚΕ, 70 χρόνια μετά την αυτοκτονία του. Τη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ θα τιμήσει στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή στη Μεσούντα Άρτας, ο γραμματέας της Κ.

Μέσα σε φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκαν 27 μετανάστες, από τη Συρία και το Ιράν, που εκτιμάται ότι, μέσω της χώρας μας, επιχειρούσαν να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.

Το όχημα ήταν ακινητοποιημένο στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζεται η μετατόπιση ευθυνών για το θέμα της αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής την ίδια στιγμή που οι μαθητές Λυκείου του Κορυδαλλού προετοιμάζονται για τις ενδοσχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις τους μέσα σε ένα «εκρηκτικό» κλίμα δίπλα στα σχολεία τους με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Η Ελλάδα διαθέτει από τους λιγότερο αυστηρούς κανόνες στην προβολή και διάθεση αλκοολούχων ποτών όπως προκύπτει από έρευνα που έδωσε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων. Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

Απουσία του ηγετικού πυρήνα του κόμματος, ξεκίνησε και η τρίτη συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής. Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος επέλεξαν να εκπροσωπούνται στη διαδικασία, ενώ αντιθέτως παρόντες στο εδώλιο ήταν μεταξύ άλλων ο Δημ.