Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 8:41:14 πμ

Ελλάδα

Μόνιμη υποτροφία για νέους Έλληνες ερευνητές θέσπισε με δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Chatham House Academy for Leadership in International Affairs στη Μεγάλη Βρετανία.
Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία κάλυπτε επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, στις 5 Οκτωβρίου 2011.
Βραδυπορία, αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες, εντοπίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή όσον αφορά την θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην χώρα μας. Οι οικονομολόγοι του Γραφείου προχώρησαν σε μια συγκριτική μελέτη με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, εντοπίζοντας τις καθυστερήσεις από την πλευρά της χώρας μας ως προς την υιοθέτηση του μέτρου.
Στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη βρίσκεται από την Πέμπτη το πρωί ο φάκελος που έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγγελία.
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Κορίνθου-Πατρών

Συντάκτης:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών από Χ.Θ. 103+020 έως Χ.Θ. 103+980, στην περιοχή του αμφίπλευρου ΣΕΑ Κιάτου, από 26.09.2014 έως 24.11.2014.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ.

«Το θέμα είναι αν μπορεί και αν αντέχει το παλιό πολιτικό σύστημα έναν Πρόεδρο δημιουργό, κοσμοπολίτη, προοδευτικό, τολμηρό και όχι κομματικό υπάλληλο ή υπάλληλο συμφερόντων» σχολιάζει το Ποτάμι.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αφορμή γι' αυτό το σχόλιο είναι οι απόψεις που διατυπώθηκαν από κυβερνητικά στελέχη σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επικίνδυνους για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κυβερνητικούς παράγοντες που έκαναν δηλώσεις σχετικά με τις καταθέσεις των πολιτών, σημειώνοντας, σε σχετικό ανεπίσημο σημείωμά του, ότι «ο πανικόβλητος κ.

Με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά σπουδών έχουν «πιαστεί» έως τώρα 63 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, με τις πράξεις πρόσληψης των 35 εξ αυτών να έχουν ήδη αρθεί, τέθηκαν δηλαδή αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, όπως είπε σήμερα, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό sky ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Ξεκινά η γραμμή 4 του Μετρό - Αλσος Βεΐκου-Γουδί

Συντάκτης:
Τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδί συνολικού μήκους 14 χλμ θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχoΐδης και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.
Απομακρύνονται και επίσημα αύριο Παρασκευή με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου οι επτά εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.