Ελλάδα
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 23:50
Σε ποιον απευθύνονταν τα «γαλλικά» του Ν. Βούτση
Συντάκτης: Eidisis.grΜέσα στο κομφούζιο των αντιπαραθέσεων που ξέσπασαν στην Βουλή κατά την συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης, μια φράση που «έπιασαν» τα ανοιχτά μικρόφωνα αν και ήταν εκτός μικροφώνου προκάλεσε ποικίλα σχόλια και εντυπώσεις.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 23:50
Φίλης: Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αν χρειαστεί θα γίνουν
Συντάκτης: Eidisis.grΤο σενάριο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος περιέγραψε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταίρων φαίνεται να έχουν μπει στην κρισιμότερη φάση τους.
«Καταψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια αυτή την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητάμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, ώστε ο κάθε βουλευτής να πάρει την ευθύνη του και όχι να κρύβεται πίσω από συλλογικές ευθύνες κυβερνητικές ή κομματικές» ανέφερε στη Βουλή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προαναγγέλλοντας ανάληψη πρωτοβουλίας για την υποβολή πρότασης διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 22:50
Καμίνης σε Bloomberg: «Η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην εκτίμηση, ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους, έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Απέκλεισε τα σενάρια χρεοκοπίας, λέγοντας ότι «δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σενάριο χρεοκοπίας» και ότι «δουλεύουμε σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα φτάσει σε μία συμφωνία με τους πιστωτές και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 22:50
«Όσο επενδύουν στην Ευρώπη-Φρούριο, τόσο θα πεθαίνουν άνθρωποι»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Όσο πιο πολύ οι πολιτικοί επενδύουν στην 'Ευρώπη-Φρούριο', τόσο θα πεθαίνουν άνθρωποι, όσο πιο πολλά εμπόδια βάζουν, τόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα καταφεύγουν σε όλο και πιο επικίνδυνους δρόμους για να σωθούν» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γιατρός και επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, Στάθης Κυρούσης και προσθέτει πως, αντί να ανοίγονται νόμιμοι οδοί, όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι συνθήκες για τους ανθρώπους που έρχονται από πολέμους, κλείνουν περαιτέρω τα σύνορα και στήνονται φράχτες.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 22:50
Κόντρα υπουργείου Δικαιοσύνης - Δικηγορικού Συλλόγου
Συντάκτης: Eidisis.grΚόντρα του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για το νομοσχέδιο για τα σωφρονιστικά. Ο Σύλλογος με επίσημη ανακοίνωσή του δηλώνει την αντίθεσή του «στην πρακτική της κατεπείγουσας διαδικασίας» και την «εξαιρετική σπουδή με την οποία εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ποινική και Σωφρονιστική πολιτική».
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 22:50
Εξαιρούνται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα Νοσοκομεία
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά από έντονη αντιπαράθεση σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, φαίνεται ότι το τοπίο ξεδιαλύνει, καθώς όλα δείχνουν ότι εξαιρούνται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι διοικητές των Νοσοκομείων δεν άνοιξαν, εν τέλει, λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρά μόνο έστειλαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, δηλαδή τα ταμειακά τους διαθέσιμα για τις ανάγκες του δεκαπενθημέρου, καθώς δεν υπήρξε εντολή του υπουργού Υγείας κ.
Τα λόγια που είχαν χρησιμοποιήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Βούτσης, Κωνσταντοπούλου, Παπαδημούλης, αλλά και o Αλ.Τσίπρας) στις ΠΝΠ επί κυβερνήσεως Σαμαρά χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:
Για ωμό θεσμικό κυνισμό που θέτει βαθυ πρόβλημα ηθικής της δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
«Τώρα έχουμε ένα νέο υβρίδιο: και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κατεπείγουσα νομοθετική διαδικασία» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι η ΠΝΠ περιβάλλεται με το κύρος του νόμου, ώστε η κυβέρνηση να είναι βέβαιη ότι εξαλείφονται ποινικές ευθύνες.
«Τώρα έχουμε ένα νέο υβρίδιο: και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κατεπείγουσα νομοθετική διαδικασία» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι η ΠΝΠ περιβάλλεται με το κύρος του νόμου, ώστε η κυβέρνηση να είναι βέβαιη ότι εξαλείφονται ποινικές ευθύνες.
Με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.