espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 10:25:32 πμ

Ελλάδα

Εκτός… παιχνιδιού μένει και πάλι το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος όσον αφορά την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους δήμους, παρά τα όσα ορίζει πρόσφαστη απόφαση του ΣτΕ. Λείπει η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού κ.
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 03:50

Το Νήσος Μύκονος επέστρεψε στο λιμάνι της Σύρου

Συντάκτης:
Ταλαιπωρία αναμένεται για εκατοντάδες επιβάτες που ταξιδεύουν με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Νήσος Μύκονος, αφού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το σκάφος αναγκάστηκε να διακόψει το ταξίδι του για την Ικαρία και τη Σάμο και επέστρεψε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο.
Για τη θέση του μετακλητού γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών επιλέχθηκε ο κ. Γεώργιος Τσίπρας, ξάδελφος του πρωθυπουργού, με απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αρχίζει στις 20 Απριλίου η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου.
Το φράγμα των Φιλιατρών Μεσσηνίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε έργο ζωής για όλη την περιοχή.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το φράγμα θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου, καθώς θα αρδεύσει πάνω από 30.000 στρέμματα και θα δώσει τη δυνατότητα στον αγρότη να έχει φθηνότερο προϊόν, χαμηλότερο δικό του κόστος, ποιότητα καλύτερη, πλήρη προστασία του περιβάλλοντος.
Το βορειότερο σημείο της Ελλάδας,το Ορμένιο, ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, το πρωί της Μέγάλης Πέμπτης.

Ο κ.
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 16.00 σε υπόγεια αποθήκη καταστήματος στην οδό Πατησίων.

Ο άνδρας, Έλληνας, γεννηθείς το 1972, βρέθηκε πυροβολημένος και ακριβώς δίπλα του οι αστυνομικοί βρήκαν όπλο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εντοπισμό σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των επιβαινόντων που βρίσκονται στο σκάφος.
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 22:50

Στον Εβρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Συντάκτης:
Το βορειότερο σημείο της Ελλάδας,το Ορμένιο, ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, το πρωί της Μέγάλης Πέμπτης.

Ο κ.
Κατατέθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, η τροπολογία που αφορά σε μέλη της οικογένειας Τσάκαλου.

Η κατάθεση της τροπολογίας, που είχε εξαγγελθεί πριν μερικές μέρες, έγινε στο νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ' και μεταξύ άλλων προβλέπει «τον κατ' οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ' αίματος έως δεύτερου βαθμού, εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής».