espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:20:06 μμ

Ελλάδα

Το φράγμα των Φιλιατρών Μεσσηνίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε έργο ζωής για όλη την περιοχή.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το φράγμα θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου, καθώς θα αρδεύσει πάνω από 30.000 στρέμματα και θα δώσει τη δυνατότητα στον αγρότη να έχει φθηνότερο προϊόν, χαμηλότερο δικό του κόστος, ποιότητα καλύτερη, πλήρη προστασία του περιβάλλοντος.
Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις επαφές του στη Μόσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίιπρας.

Στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η

Ευρώπη.

Πασχαλινά γεύματα αγάπης έχουν προγραμματιστεί με όλα τα απαραίτητα εδέσματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη τόσο Μεγάλο Σάββατο, όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Στο συσσίτιο του ΚΥΑΔΑ θα στρωθούν τραπέζια για 650 άτομα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα προσφέρει 10.000 μερίδες φαγητού στα κατά τόπους συσσίτια, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι δομές Κοινωνικής Πολιτικής συνδιοργανώνουν συσσίτιο για 500 πολίτες.

«Δεν θα επιτρέψω να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών και μόνιμο καταυλισμό παράνομων μεταναστών» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων, τον Έλληνα Επίτροπο της Ε.
Αρχίζει στις 20 Απριλίου η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου.

Από τσίμπημα τσιμπουριού έχασε τη ζωή του ο εισαγγελέας Εφετών, Σωτήρης Μπάγιας.

Ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί πριν από ένα μήνα σε νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από ερλιχίωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα των μετεγγραφών πραγματοποίησαν περίπου εκατό άτομα, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, των οποίων την μετεγγραφή στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ακύρωσε η απόφαση του ΣτΕ.

Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις επαφές του στη Μόσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίιπρας.

Στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η

Ευρώπη.


Σφοδρά πυρά εξαπέλυσαν ΝΔ και ΠαΣοΚ κατά της κυβέρνησης θέτοντας θέμα «σύγκρουσης συμφερόντων» του Γ. Κατρούγκαλου. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης παρέσχε πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνοντας ότι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και του ιδίου.