espa pkm

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2026, 10:20:39 μμ

Ελλάδα

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 92 ετών ο αγωνιστής κατά της δικτατορίας Αργύρης (Άκης) Μαλτσίδης. Γεννημένος το 1932 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ. Για την αντιδικτατορική του δράση, μέσω του κλιμακίου της Δημοκρατικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 1968 σε κάθειρξη 5,5 ετών από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, μαζί με τους Στέλιο Νέστορα, Παύλο Ζάννα, Γιώργο Σιπητάνο, Σωτήρη Δέδε και Κώστα Πύρζα.

Μοιραία αποδείχθηκε η πτήση με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραμοτέρ) για 33χρονο στην Ξάνθη. Το αλεξίπτωτο εντοπίστηκε στην Μάνδρα Ξάνθης, ενώ ο 33χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και κατέληξε.

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 17:55

Φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Συντάκτης:

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στην επαρχιακή οδό Χαλκηδόνας-Κουφαλίων, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ανάμεσα στους επιβάτες.

«Θέλω να σας τονίσω ξεκάθαρα, για άλλη μία φορά, ως γονέας, πολίτης και πολιτικός, ότι οι μόνοι αρμόδιοι για την έκδοση αδειών στα λούνα παρκ είναι οι Δήμοι, και αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των σχετικών ελέγχων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ιδιαίτερα οι προτάσεις και τα επενδυτικά σχέδια από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να προχωρήσουν οι σχετικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, ανοίγει απόψε η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2024». Σημείο αναφοράς φέτος είναι ότι καμία από τις δράσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός των Πρεσπών δεν διεξάγεται στην Πρέσπα ή στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές της πόλης.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων που διέρρηξαν, πριν από έναν μήνα, σχολικό κτίριο στην Πιερία και αφαίρεσαν εξοπλισμό αξίας 28.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στοιχεία των τριών ατόμων -μεταξύ αυτών και ένα ανήλικο αγόρι- έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ ο κλεμμένος εξοπλισμός έχει εντοπιστεί και επιστραφεί στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια του 22ου Ετήσιου Συμποσίου της FishBase, με τίτλο «Fishes in changing ecosystems», θα παρουσιαστούν όλες οι παγκόσμιες εξελίξεις στη θαλάσσια και αλιευτική βιολογία.

«Θέλω να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess Intec και να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο των 750 στρεμμάτων, όπου διεξάγονται οι κατασκευαστικές εργασίες.