Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 3:08:51 πμ

Ελλάδα

Δύο ημέρες πριν από την έκτακτη συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, πολίτες σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους ετοιμάζοντας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή που έχει γίνει ποτέ.
«Η σημερινή είναι μία μέρα επικοινωνίας για το κοινωνικό σχολείο, για τα παιδιά, αλλά μας ενδιαφέρει να γίνει αυτό σε όλη την Ελλάδα με μικρά προγράμματα άθλησης» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας κ.
Ανέλαβε καθήκοντα Συνηγόρου του Καταναλωτή ο Λευτέρης Ζαγορίτης διαδεχόμενος τον Ευάγγελο Ζέρβα, ο οποίος συμπλήρωσε εξαετή θητεία στη θέση.

Ο διορισμός του κ. Ζαγορίτη είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Δαιφάνειας της Βουλής, με την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για σκηνοθετημένο σκηνικό μιας πόλης με φωτιές και καταστροφές κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά αναφερόμενη στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Την αντίδραση του ιατρικού κόσμου έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, να συστήσει ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση της υλοποίησης της μεταρρύθμισης στην Υγείας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) κάνει λόγο για επιτροπές που απαρτίζονται από φθαρμένα πρόσωπα και καταλογίζει αδυναμία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου να οικοδομήσει δημόσιες δομές Υγείας οι οποίες να καλύπτουν τις υφιστάμενες ανάγκες σε όλη τη χώρα.
Δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ Παπ προσφέρει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, η Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.
Με την βούλα του Πάπα Φραγκίσκου στις αποσκευές του επέστρεψε ο Αλ. Τσίπρας στην Αθήνα, έπειτα από την επίσκεψη αστραπή στο Βατικανό και την 20λεπτη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, επισκέπτεται από σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ.

Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από τη υπογραφή της συμφωνίας με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, καθώς, επίσης, και τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.
Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα, ξεκαθάρισε την Παρασκευή το Βερολίνο.

Η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο, εντάσσεται στις «εντατικές και συχνές επαφές» μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.
Έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ). Έναν διαγωνισμό που αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα παιδιά, μέσα από τη ζωγραφική, να εκφράσουν πώς βιώνουν την αλλεργία τους.