espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:50:17 μμ

Ελλάδα


Τον δικό τους λαχανόκηπο θα μπορούν να φτιάξουν ανεξαιρέτως οι Θεσσαλονικείς στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του ΑΠΘ στη Θέρμη με την στήριξη του τμήματος γεωπονίας.

Ο Γιάννης Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης αναλαμβάνει προσεχώς τη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ.
«Κατανοούμε τις δυσκολίες σας, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας». Αυτό τόνισε ο αγροσυνδικαλιστής του κάμπου κ. Βαγγέλης Μπούτας, ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, η οποία είχε πολύωρη συνάντηση, το μεσημέρι της Πέμπτης, με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ.
Η πρώτη μεγάλη στρατηγική συμφωνία μεταξύ ελληνικού πανεπιστημίου και μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας θεμελιώθηκε με σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και του ΟΤΕ. Υπογράφηκε ήδη και προβλέπει την ίδρυση ενός υπερσύγχρονου τεχνολογικού κέντρου σε θέματα Πληροφορικής και Μάρκετινγκ, αλλά και την συνεργασία τους σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα σε ελληνικό ή διεθνές επίπεδο.

Σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προαναγγέλλεται ότι τον προσεχή Μάιο θα λάβει χώρα εντός του Κοινοβουλίου διεθνή συνδιάσκεψη για τις χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σήμερα Πολωνοί που ζουν στην Ελλάδα και Έλληνες πολίτες παρέδωσαν μια ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, διαμαρτυρόμενοι για τη δήλωσή του πως η Πολωνία ήταν σύμμαχος του γερμανικού ναζισμού.
Σε δίκη παραπέμπονται 32 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων με το βούλευμα 518/2015 που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη από το Συμβούλιο Εφετών με την υπογραφή της Προέδρου Εφετών κυρίας Ισιδώρας Πόγκα.
Για αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, μετατίθεται η προγραμματισμένη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Σήμερα, στις 12:30 ο Αντώνης Σαμαράς θα προβεί σε δήλωση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Πώς και πότε προέκυψε η ανθρώπινη γλώσσα; Μπορούμε να κατανοήσουμε την γλωσσική ποικιλομορφία και τα στάδια εξέλιξης της γλώσσας; Συνδέεται το γλωσσικό φαινόμενο με το βιολογικό; Η γλώσσα διαμορφώνει τον τρόπο αντιμετώπισης του κόσμου; Ποια είναι τα όρια της γλώσσας;

Τη θέση ότι οι μετεγγραφές πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με κριτήρια που έχουν σχέση με εισοδήματα και κοινωνικές ανάγκες διατύπωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή.