Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 7:02:54 μμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

«Ποια Λιβύη; Υπάρχει τέτοιο κράτος;»

Συντάκτης:
«Υπάρχει λιβυκό κράτος;». Αυτή την απορία διατύπωσε έλληνας ναυτικός που βρέθηκε πρόσφατα, για σχεδόν έναν μήνα, στις ακτές της παραδομένης στον εμφύλιο πόλεμο Λιβύης. «Για να καταλάβει κανείς, το πιο απλό είναι ότι δεν υπάρχουν πινακίδες κυκλοφορίας.
Ενας δραστήριος αντιεξουσιαστής από τα νότια προάστια, εμπλεκόμενος στην ομάδα των «ληστών με τα μαύρα» που έδρασε την περίοδο 2004-2006, φέρεται να είναι σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.
«Το "Νoor 1" δεν το έχω δει ποτέ σαν πλοίο, ούτε και γνωρίζω κάποιον από το πλήρωμα αλλά ούτε και έχω εμπλακεί σε διαδικασία πρόσληψης πληρώματός του. Ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου πλοίου ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου, ουδέποτε του έδωσα εντολή να φορτώσει οτιδήποτε πάνω στο πλοίο.
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, η οποία μεταφέρει στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ το πρώτο κύμα «φιλέτων» της Αττικής Ριβιέρας με στόχο την αξιοποίησή του μέσα από διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό.
Η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, κατά βάση στο πολιτικό πεδίο, κυριαρχεί πλέον στις επιδιώξεις του Αλ. Τσίπρα, έπειτα από την διήμερη παρουσία του στην ΔΕΘ, τις εξαγγελίες του από το βήμα και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 02:00

Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
Τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης το συγκεκριμένο μουσείο, σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό κέντρο για το ναζισμό, δεν θα είναι «αφιερωμένο στον αφανισμό των 55.000 συμπολιτών μας, αλλά θα είναι ένα σύμβολο στην πόλη κατά του Ολοκληρωτισμού».
Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σε βάρος των μετόχων του ALTER, Θανάση Αθανασούλη και Κώστα Γιαννίκου, με την κατηγορία ότι πήραν 8 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του ALTER και τα έστειλαν σε εξωχώριες εταιρείες, που ανήκουν σε συγγενικά τους πρόσωπα, ο Γιώργος Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:50

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στις εξαγγελίες Τσίπρα

Συντάκτης:
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της Δευτέρας στη στοά του Αττάλου, μιλώντας για τον λαϊκισμό που βασίζεται σε γλυκά ψέματα. Στον απόηχο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην 79η ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργό ήταν ιδιαίτερα καυστικός και είπε με έμφαση ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων ετοιμάζουν την τελευταία τους επίθεση.
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις παθήσεις του προστάτη αδένα υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Η καμπάνια, που έχει μήνυμα «Μην αγνοείτε τον προστάτη σας», θα διαρκέσει μία εβδομάδα (22-26 Σεπτεμβρίου) και διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων.
«Μόνο όταν συμφωνήσουμε όλοι σε ορισμένα δεδομένα, όπως είναι π.χ. τα μεγέθη και οι δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας και συνεργασθούμε στην εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, οι εταίροι μας στην Ευρώπη και οι υπόλοιποι δανειστές της χώρας θα συζητήσουν σοβαρά την απαιτούμενη πρόσθετη αρωγή, ώστε να κλείσει οριστικά ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων και της ύφεσης».