Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 10:24:46 πμ

Ελλάδα

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η ΔΕΗ προχωρά στην πιλοτική κατασκευή 15 σταθμών φόρτισης οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Green eMotion, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπουργείο Περιβάλλοντος) ή θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες της επιχείρησης.

Τα «βέλη» της εκτόξευσε η πρώην υπουργός της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Η κυρία Μπακογιάννη σε ερώτησή της προς τους υπουργούς Οικονομικών κ.

Θέμα για τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων Ιατρών του ΕΣΥ, έχουν θέσει με δύο διαφορετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας περιπτώσεις γιατρών που, ενώ σε βάρος τους υπήρχαν βαρύτατες καταγγελίες, έπεσαν τελικά στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά συμβούλια.
Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 13:00 έως και τις 17:00, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων σταθερών συγκοινωνιών «Σέλμα».
Σε άνδρα πιθανόν Έλληνα ή αλλοδαπό από ευρωπαϊκή χώρα, ηλικίας περίπου 55 έως 65 ετών που δολοφονήθηκε το προηγούμενο βράδυ φέρεται να ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, το πτώμα που βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών σε κάδο απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μούδρου και Κ.
Άντρας 61 ετών κατηγορείται ότι αναζητούσε μέσω του Facebook, ανήλικα αγόρια, τα οποία προέτρεπε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

O κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκων.
Πλοίο - γεωτρύπανο της κοινοπραξίας Eni - Kogas, έφτασε αργά χθες το απόγευμα στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, σύμφωνα με μήνυμα του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς ήταν κατώτερος των προσδοκιών, τις οποίες ο ίδιος είχε δημιουργήσει... Κι επειδή καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, νομίζω ότι τόσο η κ.

Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου διοργανώνει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Portes Ouvertes» για τη στήριξη των αστέγων σε συνεργασία με το περιοδικό «ΣΧΕΔΙΑ».

Μία δικηγόρος, ένας συμβολαιογράφος κι ένας γιατρός είναι μεταξύ των επτά συλληφθέντων που κατηγορούνται για εμπλοκή σε υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους, που αποκαλύφθηκε στα Τρίκαλα.

Το βρέφος ανήκει σε νεαρή γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία είχε συμφωνήσει να το πουλήσει σε άτεκνο ζευγάρι.