espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 5:57:53 μμ

Ελλάδα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου, ανάμεσα στο νησί των Ιπποτών και τη Σύμη κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση το επίκεντρο της δόνησης με εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Την αποστρατεία των δυο Υπαρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε την Δευτέρα το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για τη διενέργεια των τακτικών κρίσεων έτους 2015 των Ανώτατων Αξιωματικών, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που είχε αποκαλύψει το «Βήμα».

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 10:50

Με τη «συνταγή της κουτάλας» ο Σαμαράς στη ΝΔ

Συντάκτης:

Τη «συνταγή της κουτάλας» που εφήρμοζε τη δεκαετία του 1980 ο Ανδρέας Παπανδρέουγια να αντιμετωπίζει μείζονες εσωκομματικές κρίσεις στο ΠαΣοΚ, ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με τις κινήσεις του το τελευταίο διάστημα «ανακατεύει με την κουτάλα την εσωκομματική κατσαρόλα» και επιχειρεί να διεμβολίσει και αν όχι να εξουδετερώσει, τουλάχιστον να απομονώσει πολιτικά τους δελφίνους και τους αμφισβητίες του, συγκροτώντας μια νέα ηγετική ομάδα και διαμορφώνοντας νέους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 08:50

Σβήνουν τη «μουντζούρα» του Πολυτεχνείου

Συντάκτης:
«Σήμερα από μακριά το κτίριο μοιάζει καμένο. Πριν ήταν ακόμη πιο άσχημο, τώρα τουλάχιστον υπάρχει μια ομοιομορφία ασχήμιας» σχολίαζε την προηγούμενη εβδομάδα στο «Βήμα της Κυριακής» ο Μιχάλης Αργυρόπουλος, ένοικος πολυκατοικίας στην περιοχή του Πολυτεχνείου για το γκραφίτι που άλλαξε περίπου προ δεκαπενθημέρου την όψη των εξωτερικών τοίχων της ιστορικής πρυτανείας του ΕΜΠ.
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 08:50

Η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ κρίνει τα πάντα

Συντάκτης:
Η τελευταία φορά που επικοινώνησαν ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ήταν η 19η Φεβρουαρίου.

Η επικοινωνία τότε είχε γίνει με πρωτοβουλία του ιδίου του κ.
«Καταδικασμένη» να τηρεί τις μνημονιακές της δεσμεύσεις προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτή την πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία θα είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ για τα Διαρθρωτικά Ταμεία.
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 08:50

Αγαπητή Ανγκελα, αγαπητέ Φρανσουά...

Συντάκτης:
Έντονο παρασκήνιο προηγήθηκε της επισημοποίησης του ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ στις 23 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. ΑλέξηςΤσίπρας, διαβλέποντας τις τάσεις διαμόρφωσης νέου αδιεξόδου στις συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους και υπό το βάρος των πιεστικών αναγκών του ελληνικού δημοσίου, απέστειλε επιστολές προς την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας κ.

Οι επαφές μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ξεκαθαρίζοντας ταυτοχρόνως πως στο κλιμάκιο του τομέα ευθύνης του δόθηκαν εντολές να υπάρχει συζήτηση σε πληροφοριακό επίπεδο χωρίς να μπαίνουν σε ζητήματα πολιτικής.

Πάνω από 120.000 αναφορές στα social media κατεγράφησαν μετά την ανακάλυψη της σωρού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το ρεκόρ αναφορών (σχεδόν 30.000) είναι αυτό της Κυριακής, 15 Μαρτίου, ημέρα ανακάλυψης του νεκρού Βαγγέλη, στα Ιωάννινα.
Υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τελέστηκε τη Δευτέρα στο κτήμα στο Τατόι η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση βασιλικούς τάφους του βασιλέα Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, τα παιδιά τους, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι στους οικογενειακούς τάφους.