Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 2:08:51 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:50

Καθέλκυση «Πιπίνου» εν μέσω πολέμου

Συντάκτης:
Την επιχειρησιακή ένταξη του υποβρυχίου «Πιπίνος» στον στόλο του προβλέπει άμεσα το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Πιπίνος» αναμένεται να πέσει στη θάλασσα εντός των προσεχών εβδομάδων, ύστερα από χρόνια στασιμότητας, απραξίας, με προφανή τον κίνδυνο ρημάγματος του υπερσύγχρονου οπλι.
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:50

Το ΕΣΥ γερνάει με τους γιατρούς του

Συντάκτης:
«Ο "βενιαμίν" της κλινικής μας είναι 54 ετών. Δεν έχουμε νεότερο γιατρό για να του μάθουμε αυτά που... μάθαμε». Ο κ. Κωνσταντίνος Παρπούνας, διευθυντής της παιδιατρικής ΩΡΛ του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την υπάρχουσα κατάσταση στις κλινικές και μεταφέρει την ανησυ.
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:50

Χρυσή Αυγή: Είμαστε σπορά των νικημένων του 1945

Συντάκτης:
Δίκη «τύπου 17Ν» πρόκειται να διεξαχθεί στις αρχές του 2015 για τη δράση τής εγκληματικής κατά το κατηγορητήριο οργάνωσης Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ανεξάρτητα από τον τόπο διεξαγωγής της - στη νέα αίθουσα που ετοιμάζεται στο Εφετείο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ίδιου κτιρίου ή.
Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση στους δήμους, μετά την συνέντευξη Τύπου δέκα δημάρχων της Αττικής -που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίοι αρνούνται τη διαδικασία επανελέγχου χιλιάδων μονιμοποιήσεων τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά το ΠΔ Παυλόπουλου.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Θαυμασμός Βαρθολομαίου για τα ευρήματα της Αμφίπολης

Συντάκτης:
Τον θαυμασμό του για την αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη εξέφρασε, σε αποστροφή της ομιλίας του, στην Ορεστιάδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 16:50

Πλαστά πτυχία σε πιλότους έδινε εταιρεία στο Μαρκόπουλο

Συντάκτης:
Μια υπόθεση με πλαστά πτυχία σε πιλότους επιβατικών αεροσκαφών ερεύνησε η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Την έρευνα αυτή είχε φέρει στο φως «Το Βήμα» και διεξαγόταν την εποχή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με την εξαφάνιση του μαλαισιανού Boeing στον Ινδικό, τον περασμένο Μάρτιο.
Με τη συμμετοχή της στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, που οργάνωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν Αλίγιεφ στο Μπακού.
Σειρά υπομνημάτων και καταγγελιών για προβληματικές φιάλες οξυγόνου και έλλειψη έμπειρου προσωπικού στον πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας φέρεται να είχαν κατατεθεί στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής! Χωρίς ωστόσο να ληφθεί κανένα μέτρο με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο - πριν από μια εβδομάδα - του 33χρονου πυροσβέστη, από τον συγκεκριμένο πυροσβεστικό σταθμό σε προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 12:00

Πόσο λίγα ξέρουμε για τα νερά της Ελλάδας

Συντάκτης:
Δύο ακόμη Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, εκείνα της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς, εγκρίθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Ετσι φτάσαμε αισίως τα 12 Σχέδια Διαχείρισης, ενώ ακόμη εκκρεμούν εκείνα της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου.
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 11:50

Ρημάζουν τα μικρά νοσοκομεία της Αττικής

Συντάκτης:
Αδεια κουφάρια έχουν μείνει αρκετά μικρά νοσοκομεία της Αττικής που έβαλαν «λουκέτο» στα χρόνια της κρίσης. Αλλα ρημάζουν αφού «έχασαν» τις κλινικές τους, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Παρά τις υποσχέσεις των υπουργών Υγείας της τελευταίας πενταετίας και τις μελέτες που έχουν εκπονήσει ειδικοί επιστήμονες, ο μετασχηματισμός των μικρών δημοσίων νοσοκομείων δεν έχει επιτευχθεί.